Daţi un gust mai bun alimentelor dietetice

27 aprilie 2012   Diete

Folosiţi condimente

Condimentele reprezintă soluţia ideală pentru a oferi alimentelor cu puţine calorii un gust interesant, fără a apela la ulei şi la grăsimi. Adăugaţi praf de curry peste linte, presăraţi câţiva fulgi de chili peste broccoli sau scorţişoară peste merele coapte.

Presăraţi brânză

O lingură de branză rasă reprezintă o metodă interesantă pentru a ,,însufleţi” o salată sau pentru a face ca sparanghelul, fasolea verde şi varza să capete un gust minunat. Puteţi folosi şi un sos de brânză, preparat cu lapte conţinând doar 1% grăsime, pentru a asezona conopida.

Marinaţi carnea

Prin marinare, bucăţile de carne de vită şi de pasăre se menţin uscate şi fără grăsime, căpătând, totodată, un gust mai bun şi menţinându-şi un număr scăzut de calorii. Puteţi folosi orice combinaţie de suc de lămâie şi oţet, verdeţuri şi ulei, pentru a marina bucăţile de carne, cu câteva ore înainte de a le pune pe grill.

Adăugaţi măsline

Măslinele oferă un gust deosebit salatelor şi pastelor. Graţie aromei şi texturii lor uleioase, veţi putea folosi mai puţin sos şi mai puţin ulei, sau veţi putea folosi un ulei mai sărac în grăsimi.

Mai multe