Cum slăbim sănătos după Paşte
După zilele de festin culinar ce vor urma, inevitabil mulţi dintre noi vom începe să ne gândim la o nouă dietă şi soluţii de detoxifiere.
Chiar dacă această dorinţă are scopul de a aduce multiple beneficii organismului, în multe cazuri dietele după sărbători devin îndeosebi de drastice, astfel că ajung să facă mai mult rău decât bine propriului corp.
Nutriţionistul Vera Daghie prezintă regulile cele mai importante de care trebuie să ţinem cont atunci când începem o nouă dietă după ospăţul festiv.
Orice dietă de succes începe cu setarea unor obiective realise, care se pot integra cu uşurinţă în ritmul dumneavoastră cotidian. Nu vă suprasolicitaţi organismul din start, nu vă impuneţi restricţii alimentare drastice şi retineţi că cele mai importante sunt rezultatele pe termen lung. Aşa-numitele “cure de slăbire fulger“ deşi pot avea efecte vizibile mai rapide, în interiorul organismului produc schimbări la nivelul metabolismului, ce pot da naştere efectului yo-yo specific dietelor hipocalorice.
“Aşadar, echilibrul rămâne litera de lege pentru o dietă corectă, care vă va ajuta să slăbiţi frumos şi sănătos. Nu uitaţi că o dată cu procesul de slăbire, nu doar metabolismul este cel afectat, ci şi pielea suferă transformări prin care îşi poate pierde elasticitatea, iar singura modalitate prin care puteţi preveni acest lucru este să slăbiţi treptat“, explică specialistul în nutriţie, Dr. Vera Daghie.
Chiar dacă în timpul dietelor şi nu numai, este indicat un consum cât mai scăzut de pâine şi alţi carbohidraţi, două felii de pâine integrală nu vă vor afecta silueta. Aceasta rămâne un aliment de bază, întrucât organismul are nevoie de produse făinoase care asigură o concentraţie importantă de proteine, glucide, lipide şi minerale.
Atâta timp cât alegem corect ora şi produsele pe care le includem în alimentaţia de seară, cina nu poate fi considerată inamicul siluetei.
“Printre alimentele care pot constitui o cină lejeră şi sănătoasă pentru siluetă, se regăseşte tonul, somonul sau sardinele, carne de pui şi de curcan, fileuri de peşte, nuci, orez brun sau chiar şi paste din cereale integrale. În ceea ce priveşte ora cinei, aceasta variază, însă o regulă rămâne de sine stătătoare: nu mâncaţi cu mai mult de două ore înainte de somn“, explică specialistul în nutriţie.