Cum să slăbeşti pe timp de vară

11 iunie 2012   Diete

Pasul 1- Alegerea alimentelor pentru consum

În ceea ce priveşte alimentaţia, vara te poţi hrăni cu multe alimente bogate în nutrienţi importanţi pentru buna funcţionare a organismului, dar sărace în calorii.

Legumele de vară, precum roşiile, castraveţii, salata verde şi ceapa sunt alimente ideale pentru persoanele care vor să slăbească sau să se menţină în formă. De asemenea, este de preferat să se opteze pentru carnea slabă în grăsimi precum cea de pui (fără piele) sau de curcan.

Cu privire la alimentele dulci, nutriţioniştii recomandă să ne îndreptăm atenţia către dulciurile de vară: fructele. Cireşele, căpşunile, ananasul, pepenele sunt de preferat în locul produselor bogate în aditivi şi calorii, precum îngheţata sau prăjiturile pe bază de ciocolată şi fructe.

Totuşi, în cazul în care îngheţata este preparată în casă sau este consumată, din când în când, în cantităţi mici, nu pune în pericol silueta.

Pont: Când îţi este foame, bea un pahar cu apă rece, iar în cazul în care nu îţi trece senzaţia de foame mănâncă în fruct sărac în calorii.

Pasul 2- Realizarea unor program de exerciţii fizice

Pentru a slăbi frumos şi sănătos este indicat să incluzi în regimul de slăbit şi un program lejer de exerciţii fizice, întrucât sportul are rolul de a îmbunătăţi funcţiile organismului şi de a tonifia întreaga musculatură.

Printre cele mai eficiente sporturi se numără înotul, o activitate specifică verii, şi alergatul, o formă de exerciţii cardiovasculare care poate fi încorporată cu uşurinţă în rutina zilnică.

Mai multe