Cum să eviţi mâncatul pe fond emoţional

28 mai 2012   Diete

Şi odată ce ţi-ai obişnuit organismul cu un astfel de obicei, îţi va fi mult mai greu să scapi de el. Consumul de alimente bogate în calorii nu este nici pe departe cea mai bună soluţie de a-ţi rezolva problemele.

Cu toate că hormonii stresului te împing să dai buzna la frigider, efectele negative ale acestui obicei se vor vedea destul de repede.

Silueta, cât şi organismul vor avea de suferit, din cauza faptului că de cele mai multe ori simţim nevoia de a mânca alimente bogate în zaharuri şi grăsimi, care duc la apariţia dezechilibrelor metabolice.

Controlează-ţi emoţiile

Pentru a preveni mâncatul pe fond emoţional este important să înveţi cum să-ţi controlezi emoţiile. Atunci când te simţi stresat, agitat sau deprimat, stai cât mai departe de bucătărie sau de locurile de unde îţi poţi procura mâncare cu uşurinţă.

Specialiştii ne recomandă ca mai întâi să găsim o cale de a ne relaxa şi apoi să mâncăm aşa cum o facem în mod obişnuit.

Printre cele mai bune metode de reducere a stresului şi anxietăţii se numără: exerciţiile de yoga sau alte tipuri de exerciţii fizice, masajul şi meditaţia.

Nu mânca în timp ce te uiţi la TV

Un alt mod de a preveni mâncatul pe fond emoţional este evitarea consumului de alimente în timp ce te uiţi la televizor sau când stai în faţa calculatorului.

Atunci când mănânci în timp ce te ocupi şi cu altceva, creierul nu mai transmite semnale care să ne atenţioneze că nu mai avem nevoie de mâncare.

De asemenea, specialiştii ne atenţionează că este bine să mâncăm doar atunci când ne este cu adevărat foame. Astfel, organismul se va obişnui cu acest obicei sănătos şi nu va cere alimente în afara programului stabilit.

Însă, în cazul în care ai poftă de ceva dulce, optează pentru consumul moderat de fructe bogate în fibre, nuci, seminţe şi alune de pădure.

Mai multe