Cum să asociezi alimentele pentru a slăbi mai repede

22 mai 2012   Diete

Mănâncă mai întâi alimentele simple

Fructele şi legumele trec rapid prin tractul digestiv, motiv pentru care se recomandă consumul lor înaintea altor alimente săţioase, care se digeră mai greu.

Nu consuma proteine cu legume care conţin amidon

Consumul simultan de proteine cu carbohidraţi nu este indicat, mai ales dacă vrei să slăbeşti. Într-adevăr, organismul are nevoie atât de proteine, cât şi de carbohidraţi, însă este mai bine dacă ai consuma aceşti nutrienţi separat. Cartofii pot fi consumaţi cu brânză, în timp ce carnea poate fi asortată cu legume variate proaspete, fierte sau preparate la grătar.

Totuşi, nu toate legumele se pot consuma în combinaţie cu proteine. Este de preferat ca legumele care conţin amidon să nu se consume la aceeaşi masă la care se regăsesc şi proteine. Pe de altă parte, se acceptă consumul de proteine în combinaţie cu legumele cu frunze verzi.

În ceea ce priveşte consumul de legume cu amidon, nici acestea nu se combină între ele. Nutriţioniştii recomandă ca la o masă se se consume un singur tip de legume cu amidon.

Nu mânca mai mult de un tip de proteină la o masă

Aceeaşi regulă se aplică şi în cazul proteinelor de mai multe feluri. La o masă se acceptă să se consume un singur tip de proteină, aşadar acordă o mare atenţie alimentelor pe care le pui în farfurie.

Mai multe