Coacăzele menţin sub control greutatea corporală

24 aprilie 2017   Diete

Datorită conţinutului de fibre ajută la reglarea digestiei şi sunt indicate a fi consumate în caz de constipaţie. Coacăzele negre mai ales se remarcă printr-un conţinut important de fitochimicale numite antocianine, care consumate regulat pot preveni instalarea cancerului, a îmbătrânirii premature, inflamaţiilor şi bolilor neurologice.

Sunt indicate pentru menţinerea siluetei

Aceste fructe sunt hipocalorice, sărace în grăsimi, ceea ce le face perfecte pentru a menţine greutatea sub control. Mai ales că o porţie de coacăze îţi asigură un aport de 63 de kcal dintr-un aport maxim de 2000 de kcal pe zi cât ai nevoie. Fibrele conţinute se digeră lent şi oferă senzaţia de saţietate.

Află care sunt cele mai bune sucuri în caz de anemie AICI

Întăresc sistemul imunitar

Consumul de coacăze previne apariţia bolilor cardiovasculare. Potasiul pe care îl conţin ajută la reglarea presiunii sângelui. Vitamina C asigură buna funcţionare a sistemului imunitar şi producţia de colagen, grăbirea procesului de vindecare a rănilor apărute mai ales la suprafaţa pielii, cât şi la protejarea de instalarea factorilor cancerigeni. Nu trebuie să uităm de aportul de magneziu pe care îl aduc aceste fructe în organismul tău. Acest mineral ajută sistemul nervos, muscular, cardiac cât şi masa osoasă. Au un mic rol şi în întărirea imunităţii dar mai ales în reglarea glicemiei în sânge.

Află cum îţi protejează sănătatea cura cu fructe de pădure AICI

Protejează membranele mucoase

Antioxidanţii prezenţi în beta-caroten şi zeaxantină ajută membranele mucoase şi ochii, previn apariţia cancerului pulmonar şi oral.

...fibre, în special sorbitol, care stimulează vezica biliară, se găsesc în coacăze?

...agrişele sunt bogate în antioxidanţi, au acţiune hepatică şi protectoare asupra sistemului cardiovascular?

...fragii previn alergiile, detoxifică organismul şi îl energizează?

...zmeura ajută în prevenirea cariilor dentare şi a afecţiunilor oculare?

...specialiştii în cromoterapie afirmă că roşul este culoarea care activează energia iar în cazul în care te confrunţi cu stări de moleşeală, hipotensiune, anemie, bronşită, depresie, dureri reumatismale, este bine să consumi alimente roşii şi să porţi haine roşii. Această culoare are capacitatea de a mări activitatea musculară, revigorează şi euforizează organismul de la interior la exterior.

Mai multe