Cele mai indicate alimente pentru slăbire
,,Cu cât consumi mai multe alimente sănătoase şi bogate în nutrienţi, cu atât vei slăbi mai mult. În plus, senzaţia de foame continuă se va diminua şi eaţ'', susţine Fiona Kirk, nutriţionist şi autorea cărţii ,,Secretele dezvăluite ale dietei''. ,,Dacă vrei să dai jos câteva kilograme, renunţă la alimentele cu valoare nutritivă scăzută", mai adaugă nutriţionista. Astfel, alimentele bogate în fibre şi proteine accelerează metabolismul în mod natural, în timp ce alimentele cu un aport nutritiv scăzut. Iată, aşadar, ce alimente ar trebui să incluzi în dieta ta dacă îţi doreşti să slăbeşti şi de ce să le alegi!
Ştiai că arzi mai multe calorii dacă consumi proteine în loc de carbohidraţi? Alege proteine sănătoase precum carnea de pui sau de curcan. În plus, acestea au un conţinut scăzut de grăsimi şi se digeră mai uşor.
Nucă de cocos
Conţine un anumit tip de acizi graşi, care nu sunt asimilaţi de organism, însă accelerează metabolismul cu până la 30%, astfel că este extrem de util în procesul de slăbit.
Optează pentru peşti sănătoşi precum tonul sau somonul, deoarece accelerează metabolismul şi sunt săţioşi în acelaşi timp.
Catehinele, adică o categorie foarte puternică de antioxidanţi din compoziţia ceaiului verde, precum şi cafeina accelerează metabolismul pentru cel puţin două ore după consum. În plus, cercetătorii au descoperit că persoanele care beau până la 5 căni de ceai verde zilnic pierd câte 90 de calorii.
Optează pentru frunzele de un verde mai închis, cum ar fi spanacul sau broccoli, care sunt bogate în fibre. De asemenea, varza Kale are un conţinut scăzut de calorii, zero grăsimi şi multe fibre, asta însemnând că îţi va ţine de foame pentru mai mult timp.
Ceea ce este interesant la scorţişoară este faptul că reglează nivelul zahărului din sânge şi accelerează metabolismul, împiedicând astfel depunerea grăsimii.
Bea zilnic un pahar de suc proaspăt de grapefrut - fructul arde grăsimi, diminuează pofta de mâncare şi conţine o mulţime de vitamine.
Accelerează metabolismul datorită conţinutului de vitamina B12 şi sunt o sursă esenţială de proteina. Consumă-le, totuşi, în cantitate moderată!
Potrivit unui studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea Purdue (SUA), consumul de chili reduce apetitul şi accelerează metabolismul. Piperul cayenne este un alt condiment care diminuează nivelul glucozei din sânge, alături de ghimbir şi turmeric.
Conţin acizi graşi Omega-3, care ajută în procesul de ardere a grăsimilor.
Roşiile sunt ideale dacă îţi doreşti să pierzi în greutate - reduc inflamaţiile din organism şi împiedică retenţia de apă.
Nucile
Nucile de caju, de exemplu, au un conţinut redus de grăsimi, însă sunt bogate în fier şi cupru, care îmbunătăţesc nivelul de energie al organismului. Consumă zilnic o mână de caju sau migdale şi vei ţine poftele la distanţă.