Ceaiul de ghimbir te scapă de grăsimea din jurul taliei
Dacă şi tu te confrunţi cu un nivel ridicat de ţesut adipos la nivelul organismului tău, primul lucru pe care trebuie să îl faci este să diferenţiei cele două tipuri existente: şi anume grăsimea subcutanată, care este localizată îmediat sub piele, vizibilă mai ales în zona braţelor, a coapselor şi a abdomenului, car şi grăsimea viscerală acre este cea mai periculoasă din cauza faptul că se depune în jurul organelor din cavitatea abdominală.
Grăsimea viscerală afectează organele vitale
Din păcate primul organ vital care este afectat de grăsimea viscerală este ficatul. Odată cu el este afectată şi comunicarea cu celelalte organe vitale sănătăţii tale.
Imediat cum s-a instalat grăsimea în cavitatea abdominală, organismul va începe să opună rezistenţă în faţa insulinei ceea ce va genera apariţia diabetului, nivelul de colesterol şi tensiunea arterială vor creşte, în felul acesta crescând riscul de boli cardiovasculare.
Nu intra în panică, informează-te
Informarea este cea mai bună modalitate de a preveni această problemă. Alege să ai un stil de viaţă sănătos cu o alimentaţie echilibrată, presărată cu multă mişcare pentru a evita depunderea ţesutului adipos.
Dacă în familia ta există un precedent al kilogramelor în plus, acesta este un motiv în plus pentru care să acorzi o atenţie sporită acestei probleme.
Ceaiul de ghimbir îţi menţine sănătatea şi silueta
Deşi este folosit ca şi condiment în unele bucătării ale lumii, ghimbirul este o plantă bogată în antioxidanţi care sunt esenţiali la nivelul celular al organismului.
Astfel că dacă alegi să îl introduci frecvent în alimentaţia ta, va proteja organismul şi va lupta împotriva stresului celular provocat de grăsimea viscerală.
Se bucură de proprietăţi anticancerigene, fiind util şi în prevenirea bolilor cardivasculare.
Mai mult de atât, favorizează digerarea zahărului şi ajută la reglarea nivelului de glucoză în cazul în care te confrunţi cu diabetul de tip 2.
Ce alte întrebuinţări are ghimbirul?
- apără organismul de cancerul ovarian mai ales,
- intensifică arderile favorizând astfel pierderea surplusului de kilograme,
- întăreşte sistemul imunitar şi ajută circulaţia sângelui,
- este util în caz de degerături şi pentru a curăţa sinusurile.
Cum se prepară ceaiul de ghimbir?
Pentru a combate grăsimea viscerală este important să consumi acest ceai de două ori pe zi.
Pune un litru de apă la fiert, apoi ia o bucată de ghimbir de 2-3 centimetri pe car să îl treci prin răzătoare. Adaugă-l în apa fiartă şi lasă 5 minute la infuzat, apoi îl poţi bea.