Ce să mănânci dacă vrei să te îngraşi sănătos
Faptul că vrei să adaugi câteva kilograme pentru a ajunge la o greutate potrivită nu înseamnă că trebuie să dai iama în hamburgeri, cartofi prăjiţi şi gogoşi, pentru că scopul tău este să fii nu doar mulţumit de greutatea ta, ci şi sănătos. Iar prăjelile, grăsimile saturate şi dulciurile nu fac decât să contribuie la creşterea colesterolului şi la apariţia diverselor boli de inimă, stomac sau ficat.
Pentru a lua în greutate la modul sănătos, e bine să faci un efort de alimentaţie pe termen scurt, cele mai indicate alimente fiind cartofii, pâinea integrală, brânza, untul, ouăle, pastele, bananele, fructele uscate.
Cartofii, bogaţi în fibre şi vitamina C, trebuie mâncaţi fierţi sau copţi în coajă, pentru a beneficia de toate calităţile lor nutritive. Ca să te îngraşi, pune peste ei puţin unt. Pâinea integrală este o sursă naturală de carbohidraţi buni, care te va ajuta să te îngraşi sănătos. Brânza, bogată în minerale şi proteine, este şi ea aliatul tău pentru creşterea în greutate, mai ales dacă o pui peste cartofi sau o mănânci cu felii de pâine integrală. Prea mult unt în alimentaţie vine cu riscuri pentru artere, însă consumat pe termen scurt şi în cantităţi potrivite, dacă vrei să iei câteva kilograme, îţi va fi de mare ajutor.
Tot pe termen scurt, ouăle te vor ajuta să iei în greutate dacă mănânci 3 pe zi, cu pâine sau cu cartofi copţi. Dacă îţi plac pastele, tot ce trebuie să faci e să mănânci o cantitate mai mare de-a lungul zilei. În loc de sosul de roşii, amestecă-le cu brânză şi o lingură de smântână.
Toate fructele sunt sănătoase, însă unele dintre ele au mai mult zahăr decât altele. Dacă persoanele care vor să slăbească evită bananele şi fructele uscate, cele care vor să ajungă din nou la o greutate normală prin îngrăşare, trebuie să mănânce zilnic banane, smochine uscate, caise, curmale sau stafide.