Ce să mănânci ca să te îngraşi

11 aprilie 2012   Diete

Pentru a acumula câteva kilograme nu trebuie să mănânci în fiecare zi până la saturaţie, ci este important să consumi alimente care te ajută să te îngraşi. Proteinele, mineralele, grăsimile şi vitaminele ajută o persoană să acumuleze kilograme în plus.

Alimente recomandate

Cele mai bune alimente pe care ar trebui să le consume o persoană care vrea să se îngraşe sunt ouăle, carnea şi laptele, deoarece oferă organismului o cantitate importantă de proteine. Consumul de fructe confiate, nuci şi alune contribuie, de asemenea, la creşterea în greutate.

Chifle sau covrigi

O chiflă sau un covrig conţine peste 150 de calorii, iar în cazul în care sunt acoperite cu brânză sau conţin fructe, numărul caloric creşte considerabil, motiv pentru care sunt recomandate persoanelor care vor să se îngraşe.

Uleiuri sănătoase

Adăugarea uleiurilor sănătoase în dietă este o bună modalitate de a creşte numărul caloriilor consumate. Uleiul de măsline este bogat în grăsimi mononesaturate, iar uleiul de rapiţă conţine atât grăsimi mononesaturate, cât şi polinesaturate, care au un rol important în acumularea de kilograme în plus, într-o manieră sănătoasă.

Legume bogate în amidon

Este de preferat să se consume legume, precum cartofi, mazăre, porumb, morcovi, dovlecei şi sfeclă, întrucât sunt bogate în amidon.

Paste

Pastele sunt o sursă bună de carbohidraţi, care oferă energie pentru o perioadă lungă de timp. De asemenea, pastele pot face parte din dieta unei persoane care vrea să se îngraşe, deoarece au un conţinut caloric ridicat (o ceaşcă de spaghete gătite are aproximativ 220 de calorii). În plus, adăugarea unui sos peste spaghete creşte numărul caloric şi, implicit, şansa de a acumula kilogramele mult dorite.

Mai multe