Avantajele dietei nordice

30 mai 2017   Diete

De la raw vegan la dieta mediteraniană, alimentaţia suferă anumite modifică în funcţie de rezultatul pe care vrei să îl obţii.

Astfel este necesar a se înţelege că alimentaţia joacă un rol vital în menţinerea sănătăţii şi trebuie atent monitorizată.

Ce presupune dieta nordică?

În primul rând, sunt recomandate, pentru un stil de viaţă sănătos, activitatea fizică constantă şi alimentele proaspete, de sezon. Nici ierburile aromate nu sunt uitate şi se recomandă folosirea mărarului, a pătrunjelului, menta dar şi tarhonul. Toate aduc un plus de savoare mâncării tale. Acum că se găsesc fructe de pădure din plin pe piaţă profită de antioxidanţii puternici pe care acestea le conţin şi consumă-le ori de câte ori ai ocazia.

Varza, spanacul, morcovii şi mazărea sunt o opţiune bună ce îţi aduc un aport caloric mic, antioxidanţi şi acizi graşi de tip Omega-3.

Află care este dieta care îţi schimbă metabolismul AICI

Proteinele de origine animală se recomandă a se procura din consumul de somon sau macrou dar şi din pui organic.

Consumul de lactate este unul redus şi de evitat produsele semi-preparate sau procesate.

Pare a fi un adevărat stil de viaţă plin de nutrimenţi, bine organizat şi de lungă durată.

Sfaturi

Este indicat să se limiteze pe cât posibil dacă nu se poate scoate de tot din alimentaţia cafeaua şi bananele.

De asemenea se recomandă consumarea porţiilor mici şi dese şi o atenţie deosebită asupra procesului de masticare.

Cu cât mărunţeşti mai bine alimentele cu atât mai uşor va fi pentru sistemul tău digestiv să asimileze nutrimenţii.

Iată un exemplu de alimentaţie pe parcursul unei zile ţinând cont de regulile dietei nordice: Micul dejun:

Poate fi format din fulgi de ovăz cu lapte degresat, o cafea sau de preferat un ceai fără zahăr şi o bucată de brânză de capră

Ai voie ca între mese să apelezi la gustări sănătoase care să îţi domolească foame astfel că poţi servi legume crude sau nuci ori migdale însă nu mai mult de 30 de grame din fiecare.

Poţi opta pentru o porţie de cartofi fierţi la care să adaugi o porţie de legume crude de sezon sau două ouă fierte tari sau o supă de legume.

După prânz se acceptă consumarea unui fruct de sezon pentru a nu cădea pradă tentaţiei de a ronţăi ceva nesănătos.

La cina care nu trebuie să fie niciodată mai târziu de ora 18 poţi servi o porţie de legume crude, fierte sau coapte sau o porţie de salată de varză, 1 cartof fiert sau maxim 150-200 grame de pui fiert sau pe grătar ori peşte.

Se recomandă a se consuma în decursul uei săptămâni timp de 3 zile peşte, apoi două zile legume şi alte două zile carne de pasăre.

Seara dacă totuşi te confrunţi cu senzaţia de foame poţi să alegi fie o bucată mică de ciocolată cu cel puţin 65% cacao sau un iaurt.

De ce să alegi această dietă

Îţi permite să te alimentezi corect pe tot parcursul zilei, ţinută pe termen lung va spori starea de sănătate şi puterea de concentrare.

Îţi pune la dispoziţie toţi nutrimenţii esenţiali unei bune funcţionări a activitaăţii cerebrale şi cardiace.

Mişcarea este un bonus de care trebuie să profiţi apelând la activităţi în aer liber sau la sala de sport.

Te ajută să renunţi la obiceiurile nesănătoase.

Mai multe