Află ce te ajută cu adevărat să slăbeşti
Cercetătorii susţin faptul că totul se rezumă la numărul de calorii consumate şi numărul celor eliminate. Aşadar, tot ce trebuie să faci pentru a câştiga lupta cu kilogramele în plus este de a acorda atenţie numărului caloriilor pe care le consumi.
La studiu au luat parte persoane care au fost împărţite în grupuri, după care fiecare grup a urmat un anumit tip de dietă: săracă în grăsimi, dar bogată în carbohidraţi; sau bogată în proteine şi în grăsimi, dar săracă în carbohidraţi. Planul alimentar al fiecărei persoane presupunea reducerea a 750 de calorii pe zi.
După şase luni, cercetătorii au măsurat masa de grăsime şi canitatea de muşchi din organismul fiecărui voluntar. Rezultatele studiului arată că de fapt nu o dietă personalizată contribuie la scăderea în greutate, ci contează numărul de calorii consumate şi, implicit, arse.
Aşadar, important este să îţi alcătuieşti un plan alimentar care să curpindă un număr de calorii mediu. De asemenea, nu este indicat să-ţi restricţionezi consumul caloric brusc, pentru că organismul nu se va putea adapta atât de repede. Atunci când nu mai primeşte suficiente calorii, organismul le extrage din muşchi, iar în momentul în care mănânci, aceasta are tendinţa de a depozita caloriile sub formă de grăsimi, pentru că nu ştie când va mai primi altele noi.
Pe de altă parte, un alt studiu efectuat de Centrul de Cercetare Pennington Biomedical din Baton Rouge, Los Angeles, arată că numărul mare de calorii şi aportul scăzut de proteine sunt principalii factori care sabotează scăderea în greutate. În timp ce numărul mare de calorii contribuie la acumularea de kilograme, nivelul scăzut de proteine stimulează organismul să stocheze mai multe grăsimi şi, în timp, să elimine masa musculară.