5 gustări care dăunează siluetei

9 aprilie 2012   Diete

1. Covrigii

Pentru persoanele care nu au timp să ia masa în linişte, covrigii reprezintă un mic dejun rapid. Însă, doar un covrig conţine între 250-300 de calorii şi mai mult de 50 de grame de carbohidraţi. Specialiştii recomandă consumarea unui covrig doar dacă după aceea alergi timp de 2-3 ore.

2. Biscuiţii crocanţi cu brânză

Deşi conţin un număr relativ mic de carbohidraţi (în jur de 18 grame per porţie), aceste gustări sunt pline de chimicale, aditivi şi coloranţi artificiali şi pot conţine chiar şi sirop de porumb bogat în fructoză, un îndulcitor care duce la acumularea de grăsimi.

3. Brioşele

Dacă ţii la silueta ta, atunci este recomandat să nu consumi o astfel de gustare, întrucât brioşele sunt bogate în carbohidraţi şi zaharuri. O brioşă conţine aproape 64 de grame de carbohidraţi şi mai mult de 30 de grame de zahăr.

4. Floricelele de porumb

Deşi, pe de o parte floricelele au anumite beneficii asupra organismului, pe de altă parte îţi pot pune în pericol silueta, mai ales dacă sunt consumate în mod constant. O cutie mare cu floricele de porumb conţine în jur de 1.200 de calorii, cele mai multe provenite din carbohidraţi. Asta dacă floricelele nu sunt glazurate cu caramel sau ciocolată şi nu a fost adăugat unt peste ele.

5. Iaurtul cu fructe

Cu toate că este gustos, iaurtul cu fructe nu este bun pentru siluetă, din cauză că este extrem de bogat în zahăr. În general, o singură porţie de iaurt conţine 12-15 grame de carbohidraţi, dar, când iaurtul conţine şi fructe, cantitatea de carbohidraţi se dublează.

De aceea, nutriţioniştii recomandă consumul de iaurt natural, sărac în grăsimi, peste care se poate adăuga fructe proaspete sau gem preparat în casă. O astfel de gustare este mult mai sănătoasă decât iaurtul cu fructe din comerţ.

Mai multe