Cum trebuie să-ţi îngrijeşti părul primăvara

6 aprilie 2021   Stil de viață

Iarna s-a sfârşit, dar daunele cauzate de aerul uscat şi de temperaturile reci rămân şi sunt vizibile inclusiv la nivelul părului. Soarele primăverii este binevenit, dar schimbarea temperaturii îţi poate afecta şi mai mult părul, mai ales dacă nu eşti pregătită să intervii. Ce trebuie să faci ca să te bucuri de un păr sănătos şi strălucitor? Iată câteva sfaturi pe care le poţi pune în aplicare chiar de astăzi.

Scapă de vârfurile uscate

Trebuie să recunoaştem că, indiferent cât de multe tratamente foloseşti, vârfurile foarte uscate sunt imposibil de regenerat şi arată destul de inestetic. Aşadar, pentru a fi pregătită pentru sezonul cald, fă-ţi o programare la coafor şi scapă de vârfurile uscate. Vei observa că părul tău va arăta instant mult mai bine. Nu este necesar să faci schimbări radicale dacă nu îţi doreşti acest lucru, ci doar să îţi scurtezi podoaba capilară cu câţiva centimetri.

Fără fire rebele

Din cauza umezelii specifice primăverii, te poţi alege cu fire rebele care se ondulează nu tocmai măgulitor sau care se electrizează. Pentru a combate efectele umezelii, alege o spumă de păr sau un balsam fără clătire care conţin polimeri sau copolimeri. Acest tip de ingrediente îmbracă firul de păr într-un strat protector şi te fereşte de efectele umidităţii.

Hidratare cât mai intensă

Înainte de orice, este important să ştii că hidratarea trebuie făcută cu un balsam sau măşti potrivite tipului de păr şi scalp, deoarece aceste produse trebuie să vină în întâmpinarea necesităţilor tale specifice. Cu cât vremea se încălzeşte mai mult, cu atât trebuie acordată o mai mare importanţă hidratării. Poţi alege produse din comerţ sau îţi poţi face propriile măşti de păr din ingrediente precum uleiul de cocos, de ricin sau de măsline, gălbenuş de ou, iaurt sau glicerină vegetală. De asemenea, hidratarea internă este foarte importantă, aşa că bea cel puţin doi litri de apă în fiecare zi.

Suplimente alimentare de ajutor

În perioada primăverii, multe femei se confruntă cu o cădere semnificativă a părului. Aici intervine necesitatea introducerii în dietă a unor suplimente alimentare. De exemplu, deficitul de zinc poate duce la căderea părului. Pentru a contracara efectele, poţi opta pentru un supliment alimentar cu diferite minerale şi zinc şi poţi introduce în meniurile tale zilnice diferite tipuri de nuci, precum nuci braziliene, caju şi migdale. De asemenea, creşterea aportului de acizi graşi Omega-3 poate stimula foliculii de păr şi glandele sebacee. Deşi acest lucru nu va determina o creştere mai accelerată a părului, poate îmbunătăţi sănătatea scalpului şi vitalitatea părului.

Nu te spăla pe păr în fiecare zi

În această privinţă, părerile specialiştilor pot fi destul de diferite. Unii consideră că aşa cum ne curăţăm tenul în fiecare zi, la fel trebuie procedat şi cu scalpul. Pe de altă parte, cei mai mulţi dermatologi spun că părul ar trebui spălat de maxim două ori pe săptămână. Este important să ştii că spălările prea frecvente pot devitaliza firul de păr şi pot afecta funcţionarea glandelor sebacee de la nivelul scalpului. Pe scurt, cu cât te speli mai des, cu atât părul se va îngrăşa mai repede şi va avea un aspect mai tern. Aşadar, evită să te speli prea des pe cap şi, ca să te bucuri de un păr strălucitor, clăteşte-ţi părul întotdeauna cu apă călduţă, nu fierbinte.

Uscarea este importantă

Dacă te-ai obişnuit să foloseşti uscătorul de păr de fiecare dată după ce te speli pe cap, trebuie să ştii că acest obicei poate duce la o deshidratare considerabilă a podoabei tale capilare. Aşadar, nu ezita să foloseşti un balsam fără clătire sau un ser protector înainte de a utiliza uscătorul, placa de îndreptat sau ondulatorul.

Pentru a te bucura de un păr frumos, care străluceşte de sănătate, ţine cont de sfaturile de mai sus şi îngrijeşte-ţi cu drag şi cu atenţie podoaba capilară! 

Sursă foto: Pexels.com

Mai multe