Ce să faci ca să arăţi mai tânăr

25 februarie 2022   Stil de viață

Dacă în privinţa vârstei cronologice nu putem face nimic, putem da totuşi timpul înapoi pentru a o schimba pe cea biologică. Când vine vorba de tinereţe, operaţiile estetice nu pot rezolva totul. Iată câteva sfaturi care te pot ajuta nu numai să arăţi mai tânăr, ci şi să te simţi astfel.

Mănâncă zilnic o portocală

Este adevărat că „un măr pe zi ţine medicul departe”, dar portocala conţine mai mulţi antioxidanţi, care împiedică apariţia ridurilor. Ai nevoie în fiecare zi de 75 mg de vitamina C, pe care o găseşti fie în portocală, fie în grepfrut sau în kiwi. Roşiile, afinele, broccoli şi ceaiul verde sunt, de asemenea, bogate în antioxidanţi.

Fă mişcare

Indiferent dacă este vorba de mers pe jos, de gimnastică aerobică sau de jogging, activitatea fizică este deosebit de benefică organismului. Mişcarea te ajută să ţii kilogramele sub control, iar conform unui studiu recent, oamenii slabi par mai tineri. În plus, activitatea fizică te eliberează de stres, îmbunătăţeşte circulaţia sanguină, te relaxează şi îţi redă pofta de viaţă.

Bea multă apă

Cel puţin doi litri de apă pe zi te ajută să îţi menţii pielea hidratată, iar o piele hidratată din interior are un aspect mai tânăr. Apa curăţă corpul de toxine şi îi conferă pielii un aspect sănătos. Nu aştepta să ţi se facă sete pentru a bea apă, pentru că în acel moment, corpul îţi trimite semne că este deja deshidratat.

Demachiază-te

Tenul are nevoie să fie demachiat, atât seara, cât şi dimineaţa, când trebuie îndepărtat excesul de sebum acumulat în timpul nopţii. Chiar dacă nu te machiezi, este nevoie de demachiere: praful şi diversele impurităţi îţi pot irita tenul.

Dormi suficient

Probabil ai auzit de somnul de frumuseţe... Un somn sănătos de opt ore pe noapte ţi se citeşte dimineaţa pe chip. Dacă obişnuieşti să sari peste orele de somn, te vei alege cu riduri şi cearcăne... de toată frumuseţea.

Renunţă la fumat

Ai mai auzit asta, desigur! Şi dacă totuşi nu poţi renunţa aşa uşor la acest viciu, ţine minte că fumatul îmbătrâneşte (a se citi urâţeşte) prematur tenul, accentuează ridurile, îţi îngălbeneşte dinţii şi degetele între care ţii ţigara. În plus, tenul se usucă, iar pielea îşi pierde elasticitatea.

Ţine greutatea sub control

În afara riscurilor asupra sănătăţii (diabet, boli de inimă, hipertensiune), kilogramele în plus te pot face să arăţi mai bătrân. Pe măsură ce înaintăm în vârstă, slăbim mai greu, pentru că facem mai puţin efort şi pentru că metabolismul încetineşte şi el. Te poţi baza mereu pe fructe şi legume în menţinerea siluetei.

Nu abuza de soare

Necesar pentru producerea vitaminei D, care ajută la absorbţia calciului şi fosforului, expunerea îndelungată la soare îmbătrâneşte pielea şi poate chiar produce leziuni la nivelul retinei şi al cristalinului. Statul îndelung la soare duce la uscarea pielii şi la apariţia ridurilor. Evită expunerea între orele 11.00 şi 17.00, foloseşte creme cu protecţie solară şi nu uita de ochelarii de soare.

Eliberează-te de stres

Starea de tensiune poate fragiliza sistemul imunitar, accentuând procesul de îmbătrânire. Unele evenimente stresante pot chiar determina încărunţirea prematură. Scapă de stres prin relaxare, sport, meditaţie sau cu ajutorul unui animal de companie.

Fii optimist

Factorul psihologic este foarte important în procesul de îmbătrânire. De aceea, adoptă o atitudine optimistă, pozitivă, învaţă să îţi pui în valoare calităţile, fii sociabil şi nu purta ranchiună nimănui. Optimiştii sunt mai sănătoşi, ceea ce îi ajută să fie (şi) mai tineri.

Mai multe