Ce este masajul sexual?

23 februarie 2023   Stil de viață

În masajul sexual, tehnicile de masaj sunt folosite pentru a trezi sau atinge orgasmul. Poate face parte din activitatea sexuală între parteneri, dar poate fi și parte din munca sexuală, atât legală, cât și ilegală, potrivit WebMd.

În unele practici, masajul sexual are o componentă spirituală și chiar vindecătoare. Atât Tantra, cât și taoismul antic au legat energia sexuală cu forța vitală și au dezvoltat tehnici de masaj menite să promoveze sănătatea sexuală și spirituală. Psihoterapeuții recomandă ocazional aceste practici, atât persoanelor singure, cât și persoanelor aflate în relații, în cazul problemelor care pot fi psihosexuale, cum ar fi disfuncția erectilă, ejacularea precoce și anorgasmia.

Masajul sexual între parteneri poate fi o modalitate plăcută de a fi intimi. Foto:Shutterstock

Dacă vrei masaj sexual de la un profesionist, este important să verifici dacă este legal în statul sau țara în care te afli înainte de a solicita serviciul.

Masajul sexual poate fi numit și masaj erotic sau masaj senzual.

Un „masaj cu final fericit” este o expresie din argou care se referă la un masaj tradițional al întregului corp care se termină cu un act sexual menit să provoace orgasmul clientului. În multe locuri din lume, este ilegal ca saloanele de masaj să ofere acest serviciu.

În plus, există mai multe tipuri de masaj sexual care au propriile nume.

Tantric

Masajul tantric se învârte în jurul energiei și respirației. Scopul este de a elimina blocurile și tensiunea din interiorul corpului care interferează cu sănătatea spirituală și sexuală. Stimularea genitală directă poate face sau nu parte din masaj.

Masaj Nuru

Cuvântul nuru este japonez și înseamnă alunecos. În timpul unui masaj Nuru, o persoană se acoperă cu ulei de masaj și se întinde pe corpul gol al altei persoane, își freacă corpurile împreună, urmărind un contact maxim. Acest tip de serviciu poate face parte din munca sexuală și poate fi ilegal în multe locuri.

Masaj Lingam și Yoni

Masajele Lingam (uneori scrise lingham) și yoni sunt masaje tantrice care se concentrează asupra spațiilor sacre masculine și feminine care implică organele genitale. Abordările pot diferi, dar ambele încep de obicei cu munca tradițională a energiei tantrice.

Un masaj yoni se concentrează apoi pe organele genitale feminine, în timp ce lingam se concentrează pe penis și prostată.

Cum să explorezi masajul sexual

Dacă vrei să explorezi masajul sexual acasă, mulți comercianți cu amănuntul oferă uleiuri de masaj pentru cumpărare. Există, de asemenea, site-uri web care oferă sfaturi pentru maseorii începători.

În funcție de tipul de masaj care te interesează, trebuie să știi că există mulți terapeuți care practică masajul și terapeuți sexuali care oferă cursuri private sau de grup. Unele dintre acestea sunt concentrate pe cupluri, dar altele nu.

Siguranță și considerații speciale

Alege numai saloane autorizate pentru a evita atât problemele legale, cât și cele de sănătate.

Dacă încerci un masaj sexual cu un partener, ar trebui să urmezi aceleași reguli pe care le-ați face atunci când faceți orice alt tip de masaj. Nu face nimic care înseamnă durere sau rănirea partenerului tău. Comunicarea sinceră și deschisă te va ajuta să te simțiți confortabil cu activitatea aleasă.

Citește și De ce apare efectul yo-Yo și nu slăbești?

Mai multe