Ce alimente te ajută în lupta cu kilogramele?
Alimentele care aduc un aport consistent de nutrienţi corpului, care creează senzaţia de saţietate, dar care nu îngraşă, pot fi armele tale secrete în lupta cu kilogramele. Află care sunt acestea şi construieşte-ţi dieta incluzându-le în planul tău zilnic alimentar.
Conţine de două ori mai multe proteine comparativ cu orice alt iaurt. Din acest motiv se digera mai greu, adică rămâne în stomac pentru mai mult timp, creând o senzaţie de saţietate care durează. În plus, trebuie să ţii minte că arzi mai multe calorii atunci când digeri proteine. Alege pentru diete iaurtul grecesc degresat astfel încât beneficiile să fie cât mai mari pentru tine.
Au în compoziţie o substanţă numită capsaicină, care , pe lângă faptul că este un antioxidant puternic, cu beneficii multiple asupra organismului fiindcă este de ajutor în lupta cu degradarea celulară, are si un efect spectacuos de a opri temporar pofta de mâncare. De asemenea, accelerează metabolismul, adică arderile şi ajută în acest mod la scăderea în greutate.
Mai multe studii indică faptul că ceaiul verde stimulează corpul să ardă grăsimile. Acest lucru se întâmplă datorită conţinutului mare de catechine, unii dintre cei mai puternici antioxidanţi naturali. Aceştia au proprietăţi antibacteriene, de încetinire a procesului de îmbătrânire prematură a organismului prin combaterea radicalilor liberi ce deteriorează celulele din organism şi au efect asupra metabolismului echilibrând arderile. Se recomandă consumul a două – trei cesti de ceai verde pe zi, băut rece.
Sunt fructe cu un conţinut mare de apă, care aduc organismului şi un aport necesar de fibre care le fac săţioase şi benefice digestiei. Consuma-le cu tot cu coajă, pentru un plus de vitamine şi de fibre.
Copt, cartoful duce are savoare şi poate fi consumat ca atare, sau cu un topping de iarut degresat. Cartofii dulci sunt plini de potasiu, betacaroten, vitamin C si fibre, care îl transformă într-o mâncare ideală pentru diete. Poate fi utilizat şi în piureuri, dar şi în supe cremă.
. Oul are doar 75 de calorii şi 7 grame de proteine, dar este plin de nutrienţi vitali pentru organism. Corpul consuma mai multe calorii atunci când digeră ouă decât atunci când digeră carbohidraţi, dar nu de aici vine beneficiul principal. Important de ştiut este că oul, consumat cu moderaţie, nu mai se află de ceva vreme pe lista alimentelor interzise pentru cei care au probleme cu colesterolul deoarece periculoase sunt grasimile saturate, iar cele din ou sunt in majoritate mononesaturate şi polinesaturate.
Unele studii au arătat că scorţişoara ar avea un efect de reglare a nivelului de zahăr din sânge, iar acest lucru are drept consecinţă inhibarea senzaţiei de foame. Poate fi folosită în diverse moduri, cele mai commune fiind presărarea în cafea, ceai sau iaurt, pentru a adăuga savoare fără calorii.