Alimente bogate in siliciu
Siliciul este esenţial pentru consolidarea oaselor, imbunataţirea sanataţii pielii si imbunatatirea flexibilitatii articultiilor. Includerea alimentelor bogate in siliciu in dieta zilnica poate creste absorbtia calciului si a vitaminei D.
De asemenea, cercetatorii au descoperit ca nivelul crescut de siliciu in sange previne astuparea arterelor si, implicit, formarea de placi de grasimi pe peretii vaselor sangvine.
Alimente bogate in siliciu - surse bogate in siliciu sunt: cerealele integrale nerafinate, castravetii, merele, portocalele, lamaile, strugurii, stafidele, migdalele, alunele, nucile, semintele, varza, morcovii, dovleacul, fasolea verde, ceapa, pastarnacul, lucerna, sfecla, orez brun, ovaz, urzicile, chili, soia, legumele cu frunze verzi furnizeaza, porumbul, graul si ridichiile.
Coada calului este o planta bogata in siliciu, care este folosita de secole pentru tratarea diferitelor afectiuni. insa, recent cercetatorii au descoperit ca aceasta planta poate incetini procesul de imbatranire, datorita continutului de siliciu.
Nutritionistii estimeaza ca un adult ar avea nevoie de 20-30 mg pe zi.