VIDEO Vrei să scapi de aluniţe? Iată ce presupune procedeul!
Se ştie că acele semne din naştere sau apărute de-a lungul anilor pe care le observăm pe piele, în urma unei expuneri prelungite la soare, poartă cu ele un risc, mai mic sau mai mare, de cancer de piele.
Din acest motiv, dar uneori, din motive estetice, oamenii preferă să scape de ele. În acest caz trebuie să ştiţi că acest procedeu nu este unul periculos, dacă este efectuat de către un specialist.
Acesta nu va elimina doar aluniţa, ci şi o porţiune din ţesutul înconjurător, pentru a se asigura că a curăţat bine zona. Materialul este trimis apoi la un laborator, pentru biopsie. Dacă rezultatele nu sunt favorabile, pacientul este îndrumat către investigaţii suplimentare sau către un oncolog. Nu este nevoie să ne extirpăm toate aluniţele de la suprafaţa pielii pentru a reduce la zero riscul de cancer de piele, întrucât boala poate să apară chiar şi în lipsa acestor semne de pe piele.
Mai ales dacă vă număraţi printre persoanele care au mai multe aluniţe încercaţi să evitaţi pe cât posibil expunerea prelungită la soare şi nu uitaţi să folosiţi cremă cu protecţie solară (factor de protecţie minim 30).