VIDEO: Cum să scazi tensiunea arterială

20 octombrie 2014   Tratamente

Sare cât mai puţină

Potrivit medicililor cardiologi, este foarte important ca persoanele care suferă de hipertensiune arterială să consume cât mai puţină sare.

Aşadar, este bine să renunţi la alimentele care pot ascunde sarea, precum unele sortimente de biscuiţi, supele la plic, conservele, dar şi unele dulciuri.

Şi renunţarea la fumat te va ajuta. Nicotina pe care o conţin ţigările stimulează producerea de adrenalină în corp, ceea ce duce la creşterea tensiunii.

Nu numai sarea este un pericol pentru hipertensivi. Trebuie, de asemenea, să elimini din farfurie mâncărurile bogate în grăsimi şi să mânânci mai multe fructe şi legume.

Elimină sursele de stres

Şi stresul este foarte nociv pentru persoanele care suferă de hipertensiune. De aceea, este recomandată evitarea certurilor, a situaţiilor tensionate. Totodată, persoanele afectate trebuie să încerce pe cât posibil să nu se gândească la grijile cotidiene.

Este important să descopere o activitate care îi ajută să se relaxeze: poate fi muzica preferată sau citirea câtorva pagini din cartea preferată.

Nu uita de sport

Şi exerciţiile fizice, făcute cu regularitate, ajută la reglarea tensiunii arteriale. Nu te apuca însă de sport fără să te sfătuieşti cu un medic specialist.

Ţine cont că şi 10 minute de mers pe jos moderat ajută la normalizarea tensiunii. Hipertensiunea este în strânsă legătură cu silueta, afectând mai mult persoanele obeze.

De aceea, cei care suferă din cauza obezităţii trebuie să se apuce de un regim de slăbit. Potrivit unui studiu, cei care slăbesc mai mult de 4,5 kg reuşesc să reducă tensiunea arterială. Şi grăsimea din jurul taliei trebuie redusă, dacă circumferinţa depăşeşte 102 cm la bărbaţi şi 89 la femei, spun medicii.

Mai multe