Riscurile maxime la care ne expunem când mergem la solar!

14 noiembrie 2018   Tratamente

Melanomul este cel mai grav tip de cancer de piele, dar este mai puţin frecvent decât celelalte două tipuri.

Există mai mulţi factori care duc la dezvoltarea cancerului de piele. Cel mai comun este expunerea la razele ultraviolete ale soarelui, chiar şi dacă este aplicată protecţia solară.

Olga Simionescu, şefa secţiei de Dermatologie a Spitalului Colentina, a explicat la Antena 3 ce riscuri ne expunem când apelam la solar.

”Dacă nu există gene pentru cancer cutanat, nu există factor de risc, individul poate beneficia de băi de soare cât doreşte. Dacă însă el are o bază puternică genetică, dacă e deschis la piele şi dacă a avut rude cu cancer de piele, riscul să facă acest tip de cancer, dacă stă la soare, este enorm. Riscul să-i apară alte boli, să îmbătrânească foarte repede.

Eu recomand moderaţie, o expunere corectă de zi cu zi. În România există tipul 3 de piele. Fluxul de ultraviolete creşte cu altituniea, deci este mai periculos la munte decât la mare. Cei care se pun într-un mediu închis, cu muzică dată la maximum ies fericiţi că s-au bronzat artificial.

Bronzul artificial se vede imediat că e artificial. Sunt modificări ale aluniţele. La 38 de ani vor arăta ca la 50. Dovedit ştiinţific cei care merg la solar sunt mai expuşi la cancer”, a mai spus specialistul in dermatologie.

Mai multe