Resveratrolul creşte speranţa de viaţă

30 noiembrie 2010   Tratamente

Pornind de la această concluzie, cercetătorii americani şi europeni au constatat că resveratrolul este o acţiune antioxidantă de 20 de ori mai mare decât a vitaminei C şi de 50 de ori mai puternică decât a vitaminei E, protejând împotriva unui spectru larg de radicali liberi.

Resveratrolul reduce demineralizările, previne câteva tipuri de cancer, metastaza la oase, este adjuvant în tratamentul cataractei, glaucomului, degenerescenţei maculare şi în boala Alzheimer. Un studiu publicat în prestigioasa revistă Science arată că resveratrolul blochează răspândirea celulelor canceroase în timpul a trei stadii importante de dezvoltare, iar experimentul în care s-a administrat unor şoareci resveratrol timp de 18 săptămâni a dovedit clar că tumorile de piele s-au redus cu 96%.

Resveratrolul se poate administra şi sub formă de capsule.

Mai multe