Legumele şi fructele hidratează mai bine

23 martie 2010   Tratamente

Anumite legume şi fructe zemoase hidratează organismul de două ori mai eficient decât un pahar cu apă, fiind şi o gustare revigorantă pe timpul lunilor fierbinţi de vară.

Studiul unor cercetători americani şi italieni a demonstrat că anumite

. Legumele şi fructele zemoase acţionează ca un aliment şi o băutură încorporate în acelaşi produs, oferind organismului cantităţile de săruri minerale, zahăr natural, aminoacizi şi vitamine care sunt consumate peste zi.

În fruntea legumelor şi fructelor zemoase cu acţiune hidratantă se află

Totodată, pepenele verde este bogat în vitamina C, beta caroten şi licopen, care protejează organismul şi faţă de razele ultraviolete.

Datorită conţinutului său bogat în apă (96%) şi balanţei echilibrate de minerale,

Castravetele conţine un nivel aproape ideal de calciu şi magneziu, dar şi potasiu, sodiu şi alte minerale.

Mai multe