Fulgii de ovăz scad nivelul colesterolului rău

12 august 2010   Tratamente

Să mănânci un castron de fulgi de ovăz în fiecare dimineaţă este modul ideal de a începe ziua. Fulgii de ovăz sunt foarte buni pentru o gustare, deoarece conţin fibre solubile şi insolubile. Ovăzul este o sursă bună de elemente nutritive, precum vitamina E, zinc, seleniu, cupru, fier, mangan şi magneziu.Fibrele insolubile din fulgii de ovăz luptă împotriva cancerului, adică diluează carcinogenii din intestine, cum ar fi acizii biliari. Fibrele solubile pot reduce nivelul colesterolului „rău”, fără să diminueze nivelul colesterolului „bun”. Fibrele solubile încetinesc digestia amidonului. Acest lucru poate fi benefic pentru diabetici, deoarece atunci când se încetineşte digestia amidonului, se evită creşterea bruscă a nivelului de zahăr din sânge, ce apare de obicei dupa masă. Persoanele care consumă cât mai mult ovăz prezintă mai puţine riscuri de a dezvolta boli de inimă.

Mai multe