Efectele benefice ale sării
Unul dintre cele mai vechi remedii în medicina tradiţională este sarea. Cea grunjoasă, naturală, are în compoziţie şi o multitudine de substanţe minerale. O poţi folosi sub formă de cataplasme sau dizolvată în apa de baie, pentru a alina diverse boli.
În tratamentele naturiste, foloseşte sare grunojoasă, nerafinată. Se extrage direct din apa marină (sare de mare) sau din pământ (sare gemă). Este 100 % naturală şi nu suferă niciun proces chimic. Conţine, în procent mare, clorură de sodiu, dar şi magneziu, precum şi oligoelemente benefice pentru sănătate.
Efectele benefice ale sării - Fluidele sunt eliminate mai uşor
Chiar dacă nu ai apucat să bei suficient de multă apă, consumul de sare măreşte cantitatea de urină. Nu ţi se va face sete mai des, însă organismul va începe să elimine grăsimea pentru a produce lichidele, ceea ce contrazice teoria conform căreia sarea reţine apa în corp şi duce la îngrăşare.
Efectele benefice ale sării - Alungă durerile reumatice Pentru alungarea durerilor cauzate de reumatism sau artroză, pregăteşte următorul amestec: dizolvă 5 kg sare de mare în apa caldă unei căzi. Amestecă bine. Stai în soluţia salină timp de maximum jumătate de oră. Repetă 10 zile la rând. Efectele benefice ale sării - Remediu în răceală şi gripă Într-o tigaie, încălzeşte 1-2 mâini de sare grunjoasă sau de sare de mare. Pune sarea caldă (atenţie, nu fierbinte!) într-un săculeţ de bumbac, leagă-l bine la gură, aplică-l pe spate sau pe piept, în zona plămânilor. Poţi ţine comprese cu sare caldă şi în zona tălpilor, pentru a stimula circulaţia. Efectele benefice ale sării - Întăreşte organismul Pentru tonifierea organismului, dizolvă în apa caldă din cadă 2-3 kg sare de mare. Stai în apă 15-20 de minute. Poţi face o astfel de baie zilnic, 10-14 zile la rând. Pentru a spori efectul băii, adăugă în apa caldă frunze de nuc proaspete. Efectele benefice ale sării - Contra aftelor Apa sărată este recomandată pentru gargară, în diverse afecţiuni ale mucoasei bucale: candidoză, inflamaţii ale gingiilor, afte. Dizolvă 1 linguriţă de sare grunjoasă într-o cană cu apă călduţă şi clăteşte gura. Efectele benefice ale sării - Combate răguşeala Gargara cu apă sărată este eficientă şi în caz de răguşeală sau roşu în gât. Dizolvă 1 linguriţă de sare grunjoasă sau de sare de mare în 250 ml apă călduţă şi foloseşte lichidul de mai multe ori pe zi. Efectele benefice ale sării - Alină migrenele Ţine pe frunte, 10 minute, o compresă curată, înmuiată într-o soluţie salină. Saramura se obţine din 150 ml apă clocotită în care s-a turnat o lingură de sare. Se lasă să se răcească puţin înainte de aplicare. Efectele benefice ale sării - Stimulează circulaţia Pentru descongestionarea circulaţiei sangvine, încearcă băile calde la picioare. Într-un lighean cu apă caldă, pune 2-3 mâini de sare marină. Înmoaie-ţi picioarele 10 minute. Efectele benefice ale sării - Ameliorează bolile endocrine Adaugă iarbă de mare uscată, cumpărată de la magazinele cu profil naturist, în baia cu apă caldă şi sare de mare. Astfel de băi sunt indicate în ameliorarea bolilor endocrine.
Sarea amestecată cu piper are efect antibacterian, antiinflamator şi analgezic (combate durerea). Amestecă, în cantităţi egale, piper măcinat şi sare grunjoasă, apoi adaugă câteva picături de apă pentru a forma o pastă. Aplică amestecul direct pe locul afectat şi lasă să acţioneze câteva minute. Reia procedeul ori de câte ori te sâcâie dintele bolnav.
Doza zilnică recomandată
Ar trebui să nu depăşească mai mult de 6g/zi, aproape o linguriţă, că să reduci riscul apariţiei bolilor de inimă şi atacul cerebral. Sarea, consumată în cantităţile admise, poate creşte nivelul hormonilor din organism răspunzători de reglarea tensiunii arteriale.