Dieta vegetariană poate preveni bolile digestive

21 iulie 2011   Tratamente

Un stil de viaţă

şi o dietă bazată pe

poate reduce riscul apariţiei bolilor

, arată un studiu recent. Diverticuloza este o afecţiune în care formaţiuni asemănătoare unor saci, numiţi

, se formează pe peretele

. Printre simptomele acesteia se numără şi durerea abdominală (urmată de diaree sau constipaţie), probleme de tranzit intestinal şi chiar obstrucţia intestinală. Rezultatele studiului, publicat în Jurnalul Medical Britanic, au arătat că persoanele vegetariene sunt cu

mai puţin expuse riscului de a dezvolta afecţiunile diverticulare, decât cele care obişnuiesc să consume carne. ,,Fiind vegetarieni avem tendinţa de a asimila mai multe fibre din alimentaţie. Fibrele au rolul de a creşte ritmul

alimentelor prin colon şi nu favorizează apariţia diverticulilor”, a spus Richard Desi, medic gastroenterolog la Centrul Medical Mercy, din Baltimore. Studiul a fost realizat pe 47.033 de adulţi, dintre care 15.459 erau vegetarieni.

Mai multe