Cum te ajută terapia homeopatică

29 noiembrie 2010   Tratamente

Deşi există numeroase opinii conform cărora homeopatia nu ar acţiona mai mult decât remediile placebo, această metodă terapeutică este fundamentată pe numeroase studii medicale, dovedindu-şi eficienţa în tratarea multor probleme de sănătate.

Homeopatia acţionează asupra organismului în totalitate, ţinând cont nu numai de boala propriu-zisă, ci şi de nevoile emoţionale. Unul dintre principiile homeopatiei susţine că o substanţă care provoacă unele simptome la o persoană sănătoasă poate vindeca aceleaşi simptome la o persoană bolnavă, atunci când aceasta este administrată în doze foarte mici.

Dacă vrei să încerci remediile homeopatice, alege un medic cu pregătire de specialitate. În cadrul primei consultaţii, care este cea mai importantă, medicul va dori să ştie nu numai de ce boli suferi, ci şi obiceiurile care ţin de modul tău de viaţă. Nu are efecte adverse

Substanţele homeopatice sunt diluate succesiv, până la doze infime, ceea ce înseamnă că remediile sunt lipsite de toxicitate şi de efecte adverse. De aceea, ele pot fi luate de toate categoriile de vârstă, de la sugari până la vârstnici, putând fi administrate şi de gravide şi de mamele care alăptează.

Te vei întreba, probabil, cum acţionează aceste remedii dacă sunt atât de mult diluate. Ei bine, substanţa iniţială, din care a fost obţinut medicamentul homeopatic, imprimă remediului o amprentă energetică pe care organismul o va „decoda” pentru a se vindeca.

În ce constă tratamentul

Medicamentele homeopatice sunt de origine vegetală, animală sau minerală, ele putând fi cumpărate numai din anumite farmacii. Remediile se găsesc sub formă de granule, tablete, pulbere sau tincturi.

Granulele nu se ating cu mâna, ci se pun direct sub limbă sau, dacă se administrează bebeluşilor, se diluează cu apă fiartă şi răcită, într-o linguriţă de plastic. Se aşteaptă până ce se topesc în gură, apoi se înghit.

Dacă preparatul este lichid, se pun câteva picături sub limbă sau se diluează cu puţină apă. Remediile se iau cu o jumătate de oră înainte de masă sau cu o oră după. În timpul tratamentului, se evită menta şi alte produse care o conţin (gumă), cofeina şi derivatele (ciocolata, îngheţata şi prăjiturile cu cacao), ceaiul verde, cel negru, de muşeţel, eucaliptul, tutunul, deoarece pot interfera cu remediul.

Pentru eficienţa tratamentului, se poate folosi o pastă de dinţi homeopată. Dacă urmezi şi alte tratamente, anunţă medicul, deoarece unele medicamente, precum unele antibiotice, pot reduce efectul remediilor homeopatice.

Indicată şi în bolile cronice

Homeopatia dă rezultate bune în durerile de cap, în diverse probleme digestive (constipaţie, diaree), artrită, astm bronşic, neplăceri legate de menopauză, sindrom premenstrual,

anxietate şi alergii.

La copii, se pot trata bolile specifice vârstei (varicelă, rujeolă), răcelile repetate, erupţiile dentare, colicile, enurezisul nocturn („pipi în pat”) şi durerile de urechi. Homeopatia nu poate trata cancerul în stadii avansate, bolile genetice congenitale şi diabetul zaharat de tip I.

Doctor Click! vă sfătuieşte

Homeopatia are în vedere omul în întregime, cu toate afecţiunile, trăirile şi emoţiile sale. Orice boală apărută la o persoană are manifestări diferite, de aceea nu se poate spune că se tratează boli, ci se tratează oameni, fiecare cu suferinţele proprii.

Micile probleme sezoniere (dureri articulare, răceli, oboseala cronică etc.) beneficiază din plin de terapia homeopată atât ca tratament curativ, cât şi ca prevenţie. Manifestările diverse, specifice sau nespecifice de tip: cefalee, stări de oboseală, colon iritabil, tremurături, emoţii exacerbate, frici inexplicabile, anxietate, insomnie, tulburări de tranzit, tulburări hormonale, carii dentare precoce, întârzieri de dezvoltare fizică sau motorie, alergii, erupţii cutanate diverse, îşi găsesc remediul în homeopatie.

Mai multe