Cum scapi de acnee

31 octombrie 2016   Tratamente

Curăţare atentă

Persoanele care au ten acneic trebuie să îşi cureţe tenul dimineaţa şi seara, cu grijă. Este bun un t un gel de curăţare sau un demachiant special pentru tenul cu probleme. Aceste produse trebuie să îndepărteze excesul de grăsimi de la suprafaţa pielii, care agravează acneea.

Demachierea, importantă

În pusee, este ideal să renunţi la machiaj. Produsele de machiaj, sub acţiunea căldurii, pot irita şi înroşi mai rău decât de obicei tenul acneic. Aplică doar o cremă cu protecţie solară atunci când ieşi din casă. În cazul în care alegi să aplici fond de ten, alege unul pentru ten acneic.

Seara, ai grijă să te demachiezi foarte bine. În urma unor studii s-a demonstrat că formele uşoare şi medii de acne s-au ameliorat cu 40% la persoanele care s-au demachiat corect.

Albuşul de ou, efect calmant

O mască din albuş are efect calmant şi reduce roşeaţa. Spală-te pe faţă cu apă şi cu săpun, apoi aplică masca din albuş. Ca să o obţii, baţi un pic albuşul, după care aplici pe faţă, cu o dischetă demachiantă. Laşi un sfert de oră, după care te clăteşti cu apă călduţă.

Atenţie şi la alimentaţie

Ai grjă să bei 2 litri de apă zilnic, căci favorizează eliminarea toxinelor din organism. Totodată, consumă alimente bogate în vitamina A, care reglează producerea de sebum şi are efect antioxidant.

Această vitamină ajută şi la refacerea ţesuturilor pielii afectate de coşuri. O găseşti în alimente precum morcovii, piersicile, salata verde, spanacul, pepenele galben şi cartofii dulci.

Mască de castravete

O mască calmantă, indicată după o zi toridă de vară, este cea obţinută din castravete, miere, fulgi de ovăz şi zeama de la o lămâie. Ai nevoie de un castravete potrivit, pe care îl pasezi cu blenderul, apoi pui într-un bol.

Adaugi zeama de la lămâie, 2 linguri de miere şi o lingură de fulgi de ovăz şi amesteci până se omogenizează. Apoi aplici pe zonele cu probleme, un sfert de oră. Clăteşti cu apă călduţă.

Mai multe