Cum ne tratăm de gripă acasă şi când e nevoie de antibiotice

24 ianuarie 2019   Tratamente

Problema este însă că, administate greşit sau când nu este nevoie de ele, aceste medicamente duc la apariţia rezistenţei unor bacterii, care nu mai pot fi învinse cu actualele terapii.

”Nu putem abuza de antibiotice, pentru că riscul de a ne face rău este foarte mare. Sunt medici care prescriu analize înainte de antibiotice. Prescrierea antibioticelor se face conform ghidurilor şi protocoalelor internaţionale.

Dacă ai un copil sub un an care are febră şi stare generală proastă îi poţi prescrie un antibiotic, dar trebuie recoltate analize.

Până vin rezultatele de foarte multe ori se întâmplă ca starea lui să se agraveze şi să se introducă un antibiotic de spectru larg. Este nevoie de atenţie în ceea ce priveşte doza!” a explicat medicul Valeria Herdea la Antena 3.

Antibioticele distrug bacteriile, nu şi virusurile!

Fără îndoială, antibioticele sunt una dintre marile descoperiri ale medicinei, tratamentul cu aceste medicamente salvând anual milioane de vieţi. Este esenţial de ştiut că antibioticele acţionează doar asupra bacteriilor, nu şi contra virusurilor sau fungilor. Antibioticele trebuie prescrise doar de medic; nu le administra pe cele ale altei persoane, chiar dacă are aceeaşi boală şi nici nu lua aceleaşi medicamente pe care le-ai mai luat şi în alt episod infecţios.

Cum tratăm gripa acasă

”O persoană care este bolnavă are dureri de cap şi zace la pat pur şi simplu. Primul lucru pe care trebuie să îl faci este să îl laşi să se odihnească.

Aeriseşti camera, schimbi lenjeria...O persoană cu gripă trebuie să facă duş de două ori pe zi ca toxinele din organism să iasă.

Este recomandată hidratarea organismului. E nevoie să consume mai multe lichide decât de obicei, spune medicul pediatru. Gripa afectează orice organ! Încercăm să tratăm acasă, dar tratamentul corect nu se face la domiciliu” a mai adăugat medicul.

Mai multe