Cum îţi dai seama dacă ai răcit sau ai contactat gripă! Automedicaţia este exclusă

30 ianuarie 2019   Tratamente

Când suferi de răceală sau gripă, este important să acorzi atenţie şi alimentelor pe care le consumi. Dacă alegi alimentele potrivite, poţi grăbi vindecarea. Ministrul Sănătăţii a explicat la Antena 3 care este diferenţa totuşi între gripă şi răceală.

”Simptomele gripei sunt febra foarte mare, dureri musculare şi oboseală profundă. Acestea sunt primele simptome! Nu este bine să ieşi din casă şi trebuie să iei legătura telefonic cu medicul de familie, care pe baza simptomelor îţi poate recomanda antivirale, nu antibiotice.

Medicii de familie o spun de fiecare dată când au ocazia - fără antibiotice! Dacă starea de sănătate se înrăutăţeşte, atunci este necesară prezenţa în unităţile de primiri urgenţe sau la medicul specialist”, a declarat Sorina Pintea.

Virusul care circulă în Europa în acest moment este un virus cu o tulpină A, a precizat ministrul Sănătăţii.

”Casa trebuie aerisită. Trebuie să ne spălăm pe mâini. Dacă prezentăm simptomele unei răceli trebuie să apelăm la medicul de familie. În cazul în care situaţia se agravează putem să ne prezentăm la medicul specialist sau la unitatea de primiri urgenţe. Automedicaţia este exclusă.

În şcoli, profesorii trebuie să efectueze acel triaj epidemiologic, care este o observare simplă a elevilor. Copiii nu trebuie duşi la mall în aceste zile”, a spus ministrul Sănătăţii.

Mai multe