Consumul variat de fructe şi legume previne cancerul pulmonar
Potrivit specialiştilor americani,
Studiul, publicat în revista Cancer Epidemiology, Biomarkers and Prevention a fost efectuat pe un eşantion de 450.000 de europeni, dintre care 1.600 sufereau de cancer pulmonar. Riscul de apariţie a acestei boli s-a dovedit a fi considerabil mai mic în cazul voluntarilor care consumau multe fructe şi legume. Potrivit autorilor, varietatea de fructe şi legume consumate pare a fi mai importantă decât cantitatea în ceea ce priveşte prevenirea acestui tip de cancer. Cercetătorii au studiat efectele consumului a 14 soiuri de fructe şi 26 de varietăţi de legume, indiferent dacă acestea erau consumate în stare proaspătă, uscată sau în conserve. Deşi numeroase lucrări precedente au evidenţiat deja influenţa consumului de fructe şi legume asupra riscului de apariţie a cancerului, acesta a fost primul studiu care a reliefat importanţa avută mai degrabă de varietatea de fructe şi legume consumate şi mai puţin a cantităţii acestora.