Ce mâncăm dacă avem cancer. Alimentaţia necesară pentru bolnavi
Cancerul este o boală care are nevoie de o alimentaţie specială. Mitul cum că renunţăm la carne este deja demontat. Medicii susţin că bolnavii au nevoie de proteină animală pentru a duce boala pe picioare cât mai mult timp şi pentru a se ajunge la rezultate pozitive.
”Recomandările de nutriţie pentru bolnavii de cancer sunt foarte importante. Ele sunt cuprinse într-o ramură a nutriţiei care se cheamă onco-nutriţie şi este foarte important ca aceste recomandări să fie în concordanţă cu istoricul medical, alte boli care există, dar şi cu tipul de tratament oncologic efectuat.
Toţi pacienţii au nevoie ca alimentaţia lor să fie compusă din fructe şi legume proaspete, au nevoie şi de proteine de origine animală, dar şi vegetală, asta înseamnă că nu eliminăm total carnea din alimentaţie. Celula canceroasă are un ciclu de funcţionare total atipic spre deosebire de celulele normale. Nu trebuie renunţat la carne, dar nu vorbim despre carnea roşie. Bolnavii pot consuma peşte, carne de pui, carne de curcan”, spune medicul Adriana Nae la Antena 3.
Ananasul încetineşte evoluţia cancerului Prezenţa în compoziţia ananasului a unei enzime care se numeşte bromelină face din acest fruct unul cu efect anticancer. Bromelina afectează structura tumorilor, stopând sau încetinind evoluţia cancerului, şi influenţează pozitiv dezvoltarea normală a celulelor sănătoase. Merele opresc extinderea celulelor canceroase Un măr pe zi ţine doctorul departe din mai multe motive. Unul dintre ele este acela că au în compoziţie procianidină, o substanţă care distruge celulele canceroase. Un alt motiv este prezenţa în coaja de măr a unor compuşi numiţi triterpenoide care stopează creşterea celulelor canceroase, îndeosebi a acelora depistate la ficat, sâni sau colon.