Ce facem când ne curge sânge din nas! Nu trebuie sub nicio formă să stăm cu capul pe spate

24 septembrie 2018   Tratamente

”Este foarte important să goleşti nasul cum trebuie să scoţi afară toate secreţiile pentru că acelea menţin inflamaţia nasului, menţin nasul înfundat şi ne deranjează foarte tare. Toate secreţiile alunecă din nas în gât şi de aceea ne doare gâtul. Trebuie să stăm cu capul în jos când suflăm nasul, nu în sus şi să folosim un sprey cu apă de mare pentru că ne fluidizează secerţiile care sunt vâscoase şi aşa le putem scoate mai uşor afară. Suflăm nasul apăsând pe fiecare nară pe rând, de mai multe ori. Când nasul şi urechile sunt desfundate atunci nu ne mai doare gâtul. Inflamaţiile se formează din cauza prafului şi bacteriilor din nas. Trebuie să avem o igienă a nasului, să îl suflăm de fiecare dată. Mitul cu capul pe spate când ne curge sânge din nas trebuie desfiinţat, dimpotrivă, trebuie să stăm cu capul tot în jos. Presăm pe nară 10 minute şi atunci se va coagula şi se va opri. Dacă stăm cu capul pe spate va curge şi mai mult, ne înecăm pentru că ajunge în gât. Când ne curge sânge din nas trebuie să fim calmi, cu tensiune şi puls normale pentru ca acea coagulare să se producă rapid, în maximum 5 minute”.

”Mai este o metodă băbească: să pui apă cu sare în mână şi să o tragi pe nas după care să suflăm nasul, însă nu este corect pentru că astfel ajunge şi în urechi şi se înfundă urechea şi se formează otita seroasă. Nasul este suprainfectat, mucii se formează pentru că nasul vrea să elimine toate bacteriile, tot ce este nociv, ce vine din afară. Dacă nu le scoatem atunci ne doare tot timpul gâtul. Deci gâtul nu ar mai fi inflamat dacă ne suflăm nasul corect zilnic”.

Hemoragia nazală se poate trata acasă, fără a apela la ajutorul medicului, cu ajutorul tratamentelor naturiste!

Tratamente naturiste pentru sângerări nazale - vitamina C şi infuzii de coada-calului

Specialiştii în remedii naturiste recomandă persoanelor care au deseori sângerări nazale o dietă bogată în vitamina C. De asemenea, foarte eficiente pentru oprirea sângerărilor sunt compresele îmbibate în tinctură de gălbenele şi cele umezite cu ulei de chiparos.

În astfel de situaţii, sunt recomandate infuziile de coada-calului, care ajută la îngustarea vaselor de sânge, dar şi ceaiurile astringente precum coada şoricelului, vâscul şi traista ciobanului. Aceste ceaiuri se prepară dintr-o linguriţă de plantă uscată care se infuzează în 250 ml de apă clocotită. Se consumă câte două căni pe zi, vreme de două săptămâni pe lună.

Tratamente naturiste pentru sângerări nazale - cataplasme cu scoarţă de stejar

În uz intern sau extern sunt eficiente: decoct de stejar din două linguriţe scoarţă uscată la 200 ml apă clocotită - se fierbe 5 minute, se strecoară, se îndulceşte cu miere şi se bea fracţionat, în cursul unei zile, la intervale de 30 de minute, având efecte astringente şi antiseptice asupra florei microbiene, hemostatice şi cicatrizante la apariţia sângerărilor interne sau externe. Acelaşi decoct se foloseşte în tamponări în nara sângerândă sau cataplasme călduţe pe nas şi obraji.

Tratamente naturiste pentru sângerări nazale - cură cu ceai de urzică

În cazul persoanelor care se confrunta frecvent cu sângerări nazale, se recomandă o cură cu ceai de urzică, completată cu cu supe din urzică, morcov şi ceapă (bogate în fier), cu efecte fortifiante.

Tratamente naturiste pentru sângerări nazale - infuzia de traista-ciobanului are acţiune coagulantă

Infuzia de traista-ciobanului se realizează dintr-o lingură de plantă uscată şi mărunţită la 200 ml apă clocotită - se infuzează acoperit 15-20 de minute, se strecoară şi se beau 1-2 căni pe zi, având proprietăţi hemostatice, cu efecte asupra coagulării sângelui, vasoconstricţie şi în reducerea tensiunii arteriale.

Ce faci dacă persistă sângerarea nazală

Mergi la medic dacă sângerarea nu încetează nici după jumătate de oră de apăsare a nărilor. El îţi va recomanda medicamente hemostatice, după ce îţi va lua pulsul şi va măsura tensiunea arterială şi, eventual, va face o radiografie.

Mai multe