Aşa ţii la distanţă bolile de ficat!
Iată ce trebuie să introduci în alimentaţia ta alimentară ca să ai un ficat sănătos: Nucile Dacă vrei să ai un ficat sănătos, nu ar trebui să lipsească din alimentaţia ta nucile. Acestea sunt o sursă bogată de L-arginină, un aminoacid, glutation şi acizi graşi omega-3. Ele ajută la detoxifierea ficatului. Turmericul Turmericul este unul dintre cele mai eficiente alimente în menţinerea unui ficat sănătos. Sunt studii care au demonstrat că acesta regenerează celulele hepatice deteriorate. Usturoiul
Acest aliment că este o sursă bogată de compuşi organo-sulfuroşi, printre care alicina şi seleniu. Specialiştii spun că aceste două ingrediente protejează ficatul şi ajută la eliminarea toxinelor. Acesta este motivul pentru care ar trebui să mănânci usturoi de cel puţin 3 ori pe săptămână.
Şi ceaiul verde trebuie să fie nelipsit din alimentaţia ta dacă-ţi doreşti un ficat sănătos. Acesta este bogat în antioxidanţi care au rolul de a ajuta ficatul să funcţioneze corect şi, astfel, să rămână sănătos.
Românii nu sunt obişnuiţi să consume frecvent avocado. Dacă nici tu nu ai acest obicei, ar trebui să ţi-l schimbi. Aceste fructe conţin glutation, o substanţă care stimulează ficatul să scape de toxine. Dar pentru a avea un ficat sănătos, ar trebui să mănânci avocado măcar de 2 ori pe săptămână.
Un fruct pe care-l găsim tot anul la supermarket este grapefrutul. Este o sursă excelentă de vitamina C şi antioxidanţi. Detoxifică organismul, dar previne şi cancerul de ficat.
Uleiul de măsline ajută ficatul să nu mai fie suprasolicitat.
Evită făinoasele, produsele de patiserie, prăjiturile. De asemenea, renunţă la sucurile carbogazoase şi elimină din alimentaţia zinică margarina, uleiul de floarea soarelui, mâncarea de tip fast-food şi chipsurile.