Alergia la praf - Cum se manifesta si cum o amelioram
Cele mai intalnite simptome ale acesteia sunt asemanatoare acelora de gripa ori raceala, pentru ca includ mancarimea nazala, stranutul, secretiile nazale apoase ori mucoase, mancarime pe cerul gurii sau chiar mancarime a ochilor, ochi rosii, pleoape inflamate si lacrimare.
Medicamentele nu sunt doar mai costisitoare, dar pot sa aiba reactii adverse destul de neplacute si nu ar trebui luate fara a consulta un doctor.
Inhalaţii de abur cu plante sau uleiuri volatile benefice pentru alergia la praf
Inhalaţia cu aburi reprezinta una dintre cele mai bune soluţii pentru ameliorarea si calmarea rinitelor alergice. Iata in ce consta! Modul in care se poate realiza inhalatia este foarte simplu, insa ea trebuie realizata corect. Se toarna apa clocotita intr-un vas. Acesta trebuie sa fie facut din lut sau sa fie smaltuit, pentru ca anumiti compusi ai uleiurilor esentiale sau ale plantelor infuzate se descompun in contact cu metalul.
Daca avem de facut inhalatii cu plante, acestea se adauga peste apa fiarta. Daca e vorba de aromaterapie, adaugam in apa clocotita aproximativ 5 picaturi de ulei pur, sau un amestec de mai multe uleiuri pure.
Imediat dupa ce am pregatit cele necesare, ne acoperim capul cu un prosop si il aducem deasupra vasului, acoperind vasul astfel incât sa nu se piarda nimic din vaporii rezultati. Distanta fata de vas va fi mai mare la inceput, pâna ne acomodam cu temperatura aburului, apoi putem micsora gradat distanta, apropiindu-ne mai mult de vas. Procesul de inhalare dureaza câteva minute si consta in respiratii usoare si adânci.
Rinitele se trateaza cu inhalaţii pe baza de flori de soc, de doua ori pe zi, sau flori de tei. De asemenea, se pot folosi uleiuri volatile ca cedrul, care este antiseptic, antiinflamator si analgezic. Se adauga 10 picaturi la 100 ml de apa.