5 leacuri eficiente contra transpiraţiei în exces

8 iulie 2016   Tratamente

Salvia, cel mai bun remediu în combaterea acestei afecţiuni

Unul dintre cele mai bune remedii în combaterea transpiraţiei este salvia. Aşa că, dacă suferi de această problemă, bea ceai preparat din această plantă. Ai nevoie de o linguriţă de salvie uscată şi 250 de ml de apă clocotită. Pui planta în apă şi laşi 15 minute la infuzat. Cum trebuie consumat? Nu trebuie dat pe gât. Consumă-l cu înghiţituri mici, pe parcursul întregii zile.

Pentru un efect mai rapid, ceaiul de salvie se poate folosi şi extern. Îmbibă o cârpă curată, din bumbac, în această infuzie. Apoi, tamponează-te bine la subraţ. Fă acest lucru în fiecare dimineaţă, dar şi înainte de culcare.

Aloe vera

Şi aloe vera te poate ajuta în această problemă. Cum? Zdrobeşte o frunză din această plantă, pune-o pe o dischetă demacheantă şi apoi aplic-o la subraţ. După 5 minute, clăteşti cu apă rece.

Sucul de lămâie

Un alt leac contra mirosului neplăcut de transpiraţie este şi sucul de lămâie. Acest fruct conţine substanţe active care anihilează aceste mirosuri. Când te trezeşti, înmoaie o compresă în suc de lămâie şi ţine-o la subraţ câteva secunde.

Frunzele de nuc

Un alt leac naturist extrem de eficient împotriva transpiraţei este frunza de nuc. Nu numai că vei transpira mai puţin, dar frunzele de nuc te vor scăpa şi de mirosul urât al acesteia.

Ce trebuie să faci? Fierbe 400 de grame de frunze de nuc într-un litru de apă, un sfert de oră, iar după ce infuzia s-a răcit, toarn-o în apa de baie şi stai în apă un sfert de oră.

Poţi opta şi pentru varianta internă: infuzia. Se consumă un sfert de cană zilnic, după mesele principale.

Oţetul de mere

Pentru a scăpa de transpiraţie, dar şi de mirosul neplăcut al acesteia, poţi apela şi la banalul oţet de mere. Tamponează subraţul cu o dischetă demachiantă înmuiată în oţet de mere. Pentru rezultate şi mai bune, lasă la fiecare subsuoară discheta cu oţet timp de 10 de minute, după care clăteşti bine cu apă.

Mai multe