Care e cea mai eficientă metodă de a slăbi
În fiecare zi, apar tot mai multe de astfel de tehnici, care mai de care mai interesante şi care spun că fac şi că dreg. Unele se folosesc de neurofeedback, altele se folosesc de oglinzi, altele se folosesc de mâncare, altele de tot felul de aparate şi device-uri. Toate îţi promit că sunt cea mai tare şi mai tare tehnică pentru a slăbi. Unele sunt high-tech, altele sunt low-tech. NU există o o singură modalitate care să fie „cea mai cea” pentru toată lumea din simplul motiv că, fiecare om este diferit.
Fiecăruia i se poate potrivi altceva
Unii dintre noi vom avea rezultate fantastice cu neurofeedback, alţii cu dietele, alţii cu sportul, alţii cu meditaţiile, şamd. Dintre miliardele de tehnici, am găsit una care totuşi pare să fie printre cele mai uşor de înţeles, de folosit şi care culmea, dă şi rezultate foarte bune! Această tehnică poate fi învăţată de oricine şi este complet autonomă.
Cum a păcălit creierul
Autohipnoza, căci despre ea este vorba, poate genera tansformările dorite pe… nesimţite, pentru că acestea vin de la interior la exterior. Asta înseamnă că toate acele impulsuri pe care le aveam şi pe care nu le puteam stăpâni, care ne controlau şi „ne făceau” să mâncăm excesiv spre exemplu, încep să se rărească, să fie controlate cu uşurinţă şi, în cele din urmă, să dispară. Beverley Davies, 49 de ani, a făcut furori ieri când a susţinut că s-a autohipnotizat pentru a crede că are un cordon gastric şi a slăbit de la 80 kg la 66 kg. A povestit cum şi-a păcălit creierul înspre a crede că era plină după 4 îmbucături sănătoase de mâncare, iar acum a început o afacere prin care oferă “hipno-slăbire” cu ajutorul autohipnozei.
O armă secretă extrem de puternică
Beverly spune: “Este la fel ca meditaţia, dar în loc să-ţi eliberezi mintea, te gândeşti la lucrurile pe care vrei să le obţii”. În cea mai bine vândută carte a sa, How to Master Self-Hypnosis in a Weekend (Cum să stăpâneşti autohipnoza într-un weekend), Rick Smith o descrie ca pe o “armă secretă puternică”. De asemenea, Andy Murray a mai vorbit despre folosirea unui psiholog sportiv pentru a-şi relaxa mintea, spunând: “Atunci când mintea mea este limpede, pot ieşi pe teren să joc, fără să mă îngrijorez în privinţa a nimic altceva.
Cum te poate ajuta să duci viaţa pe care o vrei
”Aşadar ce este autohipnoza? Cum o poţi învăţa? Şi cum te poate ajuta să duci viaţa pe care o vrei? Ce este ea mai exact? Cum funcţionează: Scopul este să ajungi într-o stare foarte relaxată şi apoi să înveţi „trucuri” despre cum să-ţi “reprogramezi” mintea subconştientă, înlocuind gândurile negative cu unele mai pozitive. De asemenea, te ajută să vizualizezi rezultatul pe care îl vrei. Aşadar, dacă scopul tău este să slăbeşti, te vizualizezi cu o nouă siluetă, sau ca pe cineva care lasă resturile de mâncare în farfurie. Dacă vrei să joci fotbal mai bine, te vei vizualiza când înscrii golul câştigător dintr-o finală importantă.
Iată câteva moduri în care această tehnică te poate ajuta!
Potenţează-ţi voinţa de slăbire
Odată ce mintea îţi este relaxată, vizualizează-te ca fiind slab şi având greutatea ideală pentru tine. În mod esenţial, trebuie să te vizualizezi ca fiind genul de persoană care este în stare să spună nu, mâncării. Sandra Roycroft-Davies, un specialist în slăbit şi hipnoterapeut de pe Harley Street, Anglia, a creat Slimpod, o voce înregistrată pe care o asculţi pentru 9 minute pe zi. Ea explică: “Înregistrarea îţi reface mintea, schimbând felul în care gândeşti şi te simţi în legătură cu mâncarea şi te ajută să obţii încredere venită din interior”.
Fii bun la sport
Mulţi atleţi cunoscuţi au lucrat cu hipnoterapeuţi pentru a învăţa tehnici de autohipnoză, care îi pot ajuta să depăşească probleme de îndoieli de sine care îi pot opri din drumul către următorul nivel de performanţă. Pugilistul Mike Tyson a recunoscut că a folosit autohipnoza înainte de luptele decisive, spunând că va fi “hipnotizat de 2-3 ori pe zi – înainte de antrenament, înainte de pregătire şi înainte de lupte. Obiectivul meu a fost să distrug”.
Învinge-ţi fobiile…
Fie că sunt păienjeni sau şerpi Cum funcţionează: Autohipnoza ne ajută să vedem frica dintr-o altă perspectivă. Ne învaţă să ne relaxăm şi să vizualizăm obiceiuri pentru a ne ajuta să ne descurcăm mai bine cu situaţiile declanşatoare. Oamenii cu o fobie socială pot învăţa să se vizualizeze susţinând un discurs într-o cameră plină de oameni zâmbitori, care bat din palme. Cindy Locher, expert în fobii şi hipnotist, spune: “Nu trebuie să trăieşti în frică.
Autohipnoza poate reprograma reacţiile minţii la elementele declanşatoare – fie că sunt păienjeni, apă sau aer – şi să le înlocuiască cu un sentiment de linişte şi control”.
Scapă de ţigări
Hipnoterapeutul Mark Boden spune: „Ai încercat cu medicamente, plasturi, gumă şi pastile, dar acestea nu ajung la rădăcina problemei. Prin atingerea puterii propriului tău subconştient, autohipnoza te poate ajuta să scapi de obicei, umplându-ţi mintea cu mesaje pozitive şi care să te facă să nu mai vrei să fumezi.”
Odată ce te afli într-o stare relaxată, repetă-ţi, „Sunt nefumător şi rămân un nefumător tot restul vieţii” sau „Îmi respect şi-mi protejez corpul prin a îl menţine curat şi sănătos”. Cu timpul, ar trebui să-ţi elimine dorinţa de a fuma. Autohipnoza este atât de simplă! Dacă vreodată cineva îţi va spune altceva, să nu îl crezi! Să mă crezi pe mine. Lăsând gluma la o parte, este una dintre cele mai rapide, eficiente, simplu de utilizat tehnici autonome care ne facilitează şi ne permite să atingem scopurile dorite.
Eugen Popa este Trainer Personal şi Profesional. Sloganul său este Învaţă Creşte Dăruieşte. Eugen îşi împarte timpul între Cursurile pe care le susţine, consultaţii şi dezvoltare personală. Afli mai multe despre el dând click AICI.