Urmezi un tratament? Uite cum te poate afecta soarele

25 iulie 2014   Medicamente

Atunci când temperatura dintr-o zi toridă de vară depăşeşte limitele pe care organismul uman le poate suporta, există numeroase riscuri pentru cei care urmează un tratament medical, întrucât căldura în exces declanşează în corp dereglări care pot duce la accentuarea afecţiunilor.

Pacienţii cardiaci sunt predispuşi în timpul verii la deshidratare, problemă care poate apărea din cauza diureticelor, medicamente recomadate pentru bolile cardiace. Betablocantele, medicamente frecvent prescrise pacienţilor cardiaci, pot împiedica inima să se contracte suficient de repede în timpul zilelor cu temperaturi ridicate, limitând astfel capacitatea corpului de a se răcori.

De asemenea, persoanele care urmează un tratament cu diuretice vor pierde în zilele călduroase electroliţi, precum sodiu şi potasiu.

Citeşte şi:

VIDEO: Alimente care te hidratează pe căldură

Avertisment cardiacilor! Căldura acutizează problemele cardiovasculare! (P)

Căldura favorizează infecţiile respiratorii

Printre medicamentele ale căror efecte sunt împiedicate de temperaturile ridicate se află tetraciclinele, antiinflamatoarele nesteroidiene prescrise împotriva durerilor de orice tip, unele antidiabetice orale, antidepresivele şi medicamentele antialergice.

Aceste efecte ale temperaturilor ridicate nu se opresc numai la împiedicarea eficientizării tratamentelor, ci pot provoca variaţii ale tensiunii arteriale sau tulburări circulatorii, care unei persoane relativ sănătoase îi provoacă stări de disconfort, epuizare sau chiar dureri.

Pentru a împiedica aceste efecte trebuie să-ţi întăreşti organismul, adoptând un regim de viaţă sănătos care poate conţine suplimente alimentare destinate întăririi imunităţii.

Cetebe C Immunity Plus- 29 lei

Activit Imuno, Ropharma- 24, 61 lei

Hovigal Echinacea- 11,00 lei

HOFIGAL Echinacea

HOFIGAL Echinacea

Mai multe