5 beneficii ale spirulinei

22 ianuarie 2013   Medicamente

Spirulina conţine mai multă clorofilă (pigment specific vegetalelor verzi, care contribuie la purificarea organismului) decât oricare dintre alimentele cu care ne hrănim.

Această algă este apreciată şi folosită în lumea întreagă pentru efectele ei terapeutice remarcabile, ajutând la energizarea organismului şi la întărirea sistemului imunitar.

Doar la nivel celular, există peste 280 de substanţe, precum proteinele, bogate în aminoacizi esenţiali şi acizii graşi nesaturaţi de tip omega 3 şi omega 6.

Acestea sunt asimilate de organism fără probleme, în proporţie de 80%. De asemenea, spirulina mai conţine: betacaroten, vitaminele din complexul B (B1, B2, B6, B8, B12), vitamina E, acid folic şi oligoelemente.

1. Indicată în tratamentul diabeticilor

Pentru că stimulează producţia de insulină, este benefică pentru bolnavii cu diabet de tip 1. Dacă iau 4-6 comprimate zilnic timp de o lună, aceşti bolnavi sunt apăraţi de complicaţiile pe care le produce boala diabetică: gastrite, ulcere varicoase, orbire sau blocaje renale.

Cine urmează anual o terapie cu spirulină poate să facă mai multe examene radiologice pe an.

2. Alungă oboseala

Nutriţioniştii recomandă terapia cu spirulină (8-10 comprimate zilnic) în perioadele de efort intens, fizic şi intelectual.

Efectul, în astfel de situaţii, este evident, persoanele care urmează un tratament de întreţinere cu acest leac putând să mun-cească şi câte 17 ore pe zi, fără să fie copleşite de oboseală.

3. Eficientă în afecţiuni cronice

Spirulina tratează, cu succes, o paletă largă de afecţiuni: este folosită în tratamentul anemiei, al gastritelor şi al altor procese inflamatorii, dar şi împotriva obezităţii şi a îmbătrânirii premature.

În afecţiunile cronice (cardiopatie ischemică, hepatite cronice, ciroze, ulcer gastric şi duodenal, insuficienţă renală, retinopatii), terapeuţii recomandă un tratament zilnic cu 8-10 comprimate cu spirulină, timp de 30 de zile.

În tratamentele curative, se recomandă ca după o lună să se facă o pauză de 10 zile sau să se reducă doza la un nivel de întreţinere, adică 6-8 comprimate pe zi.

4. Te pune pe picioare după operaţie

Aceeaşi doză de 6-8 comprimate este eficientă şi în perioadele de recuperare, după operaţii sau după traumatisme.

În cazul vârstnicilor care se confruntă cu boli precum cardiopatia ischemică şi hipertensiunea arterială, doza zilnică este tot de 6-8 comprimate, timp de 30 de zile.

5. Remediu anticancer şi antiinfecţios

În toate formele de infecţii virale şi microbiene, terapeuţii recomandă tratamentul cu spirulină. Mai mult, unele studii arată că un organism întreţinut cu o mică doză zilnică de spirulină (câte două comprimate) nu poate fi atacat de nicio formă virală sau microbiană.

De aceea, alga verde-albastră este folosită în profilaxia bolilor maligne. Cele mai bune rezultate s-au obţinut în tratamentul diferitelor forme de cancere, mai ales cele ale organelor interne. Şi în tratamentul cancerului osos se obţin rezultate bune în 50% din cazuri.

Indicată şi copiilor

Datorită caracterului ei netoxic, spirulina poate fi administrată şi femeilor gravide, şi copiilor, începând cu vârsta de un an.

Terapia cu alga verde-albastră stimulează lactaţia tinerelor mame, atât cantitativ, cât şi calitativ. Toate persoanele aflate sub tratament beneficiază de un aport echilibrat de nutrienţi.

Mai multe