Vitaminele indispensabile în anotimpul rece
Vitaminele joacă un rol important în menţinerea sănătăţii şi vitalităţii tale, astfel că nu este suficient doar să faci mişcare şi să respecţi regulile alimentare pentru a te menţine în formă.
Mai ales pe perioada iernii când vremea este destul de capricioasă şi temperaturile fluctuante se pot resimţi destul de dur asupra sănătăţii tale.
Consumă cât mai multe citrice
Pe lângă gustul bun al citricelor, acestea vin la pachet cu o cantitate bună de viamina C, benefică mai ales în acastă perioadă pentru a-ţi oferi protecţie împotriva virusurilor.
Totodată ajută pielea, oasele, dantura să fie puternice, hrănite şi stimuleză în acelaşi timp şi imunitatea.
Astfel că este recomandat să consumi cât mai des produse ce conţin vitamina C, şi anume ardei gras, legume verzi şi cu frunze verzi, kiwi, portocale, lămâi, roşii, broccoli.
Carenţa de vitamina D, frecventă iarna
Lipsa vitaminei D din organism conduce la foarte multe probleme de sănătate, în special cardiace şi osoase. O modalitate de a beneficia de vitamina D este să te expui la lumina solară cât de des posibil.
Acţiunea acestei vitamine este importantă deoarece te ajută să asimilezi mult mai uşor celelalte minerale şi vitamine şi susţine buna activitate a sistemului imunitar.
Alimente precum ciupercile conţin vitamina D şi se recomandă consumul lor mai ales pe perioada iernii.
Află cât de sănătoase sunt fibrele pentru sănătatea ta AICI
Beneficiile probioticelor
In organismul tău se găsesc foarte mulţi microbi, motiv pentru care alimentaţia corectă şi echilibrată este esenţială, astfel încât să se menţină un sistem interior echilibrat.
Pentru asta a nevoie constant de alimente bogate în fibre şi nutrimenţi, legume şi probiotice de calitate care să te ajute să cureţi organismul constant de prezenţa toxinelor şi a metalelor grele din corp. Trebuie menţionat faptul că aceste bacterii sănătoase ajută la reglarea absorbţiei grăsimilor, previne surplusul de kilograme contribue într-o formă activă la îmbunătăţirea stării de spirit.
Probioticele se ştie despre ele că se regăsesc cu uşurinţă în produse precum murăturile, salcâmul, psyllium, fructe, legume cât şi iaurt.
Doza zilnică de fier şi zinc
Te simţi adesea epuizat? Atunci este posibil să te confrunţi cu o lipsă de fier, astfel că sistemul tău imunitar devine sensibil în faţa virusurilor. Fiind o componentă importantă a hemoglobinei, un aport bun de fier în organism contribuie la transportarea oxigenului în toate celulele organismului.
În timp ce zincul acţionează precum un bun antioxidant ce ajută la repararea ţesuturilor, la echilibrarea hormonală şi la combaterea infecţiilor
Astfel că pentru un aoprt bun de fier se recomandă consumarea legumelor verzi cu sau fără frunze, mazăre, spanac, fasole în salate sau în supe, evitând pe cât posibil prăjirea lor.
Atât spanacul cât şi fasolea conţin o doză bună şi de zinc, deci un motiv în plus să le introduci în alimentaţia ta.