VIDEO: Totul despre alergiile de primăvară
Nu toate florile produc alergii
Unele plante sunt mai puţin alergene decât altele, în funcţie de cantitatea de polen pe care o produc. Florile copacilor provoacă cele mai multe alergii.
În special florile de alun şi de cireş se înscriu pe lista celor mai periculoase. Evită să miroşi sau să cultivi crini, crizanteme şi margarete. În schimb, trandafirii sunt mai puţin „periculoşi”.
Praful, un alergen periculos
Dacă până acum zăpada a ascuns praful şi doar cel din casă ne-a făcut neplăceri, acum pământul s-a uscat şi vântul ridică în aer particule iritante pentru nas, ochi şi plămâni.
Particulele de praf produc simptome similare alergiei la polen: strănut, secreţii nazale, tuse, lăcrimare şi chiar crize de astm.
Aşa le vii de hac!
Ca să previi alergiile, ar trebui să petreci cât mai puţin timp în aer liber. Dar cum acest lucru nu este întotdeauna posibil, poţi recurge la alte soluţii pentru a preveni sau trata simptomele.
Ai la dispoziţie pastile, picături oculare şi spray-uri speciale, la care poţi adăuga şi câteva remedii naturale, în funcţie de afecţiunea de care suferi.
Imunoterapia, o soluţie pe termen lung
Când alergia pe care o ai nu răspunde la tratament, poţi încerca o terapie de desensibilizare, numită imunoterapie.
Ea presupune injectarea sub piele a unui extract diluat din alergenul respectiv, o dată sau de două ori pe săptămână, crescând treptat doza până când simptomele se atenuează sau chiar dispar.