VIDEO Tocurile înalte, aliat sau duşman?

21 august 2014   Ce te doare

Dacă nu ai aflat până acum, trebuie să ştii ca perechea de pantofi care îţi dă atâta siguranţă de sine şi care te face să arăţi nemaipomenit îţi poate provoca probleme de sănătate.

Dacă ai crezut că singura problemă care poate apărea este durerea de picioare, află că neplăcerile nu se opresc aici. Iată câteva din efectele pe care le poate avea purtatul tocurilor pe termen lung!

Durerile de spate

,,Baba suferă la frumuseţe” - aşa se spune dintotdeauna, dar cât oare să suporte doamnele care petrec o zi întreagă pe tocuri de aproape 7-10 centimetri? Chiar dacă unele femei sunt obişnuite şi nu li se par atât de înalte, tocurile pot forţa arcuirea spatelui, articulaţiile simţind o presiune prea mare şi, implicit, durerile de spate apar şi ajung să devină puternice.

Artrita

Artrita este o afecţiune care se manifestă prin inflamarea articulaţiilor şi poate reprezenta un risc pentru femeile care poarta tocuri înalte. Unii pantofi cu tocuri te forţează să mergi pe vârfuri, astfel provocând daune la nivelul articulaţiilor şi a ţesuturilor moi ce le înconjoară. În timp, aceste lucruri pot duce la apariţia simptome specifice artritei.

Monturile reprezintă una dintre cele mai întâlnite probleme dintre cele întâmpinate de femeile care poartă des tocuri. Rezultatele mai multor studii au arătat că monturile sunt formate de cele mai multe ori de pantofii de tip Stiletto.

Tocurile Stiletto obligă piciorul să stea într-o poziţie anormală care cauzează durere pe termen scurt, iar pe termen lung, afecţiuni mai grave. Tocurile obligă piciorul să alunece în faţă, motiv pentru care degetele sunt strânse într-o poziţie incomodă ce cauzează bătături, formarea monturilor şi umflături.

Specialiştii le sfătuiesc pe femei să le poarte mai rar şi să aleagă cu atenţie perechea de pantofi pe care urmează să o poarte, în funcţie de comoditatea pe care le-o oferă

Mai multe