VIDEO Alimentele picante provoacă ulcer. Adevăr sau mit?

23 iulie 2014   Ce te doare

Ulcerul gastroduodenal reprezintă o lezare a mucoasei de la nivelul stomacului sau a duodenului, mergând de la o uşoară leziune, până la perforarea peretelui tubului digestiv de la acest nivel pe întreaga sa grosime. Consumul de alimente picante şi cafeaua sunt considerate alimente care favorizează apariţia ulcerului. Cu toate acestea, acestea nu reprezintă cauzele acestei afecţiuni, cele reale fiind fumatul, consumul de alcool, dar şi stresul fizic (dat uneori de o altă afecţiune). Simptomele ulcerului variază de la persoană la persoană şi de tipul de ulcer pe care îl prezinţă, dar fiecare om care are această afecţiune va avea: Dureri abdominale

Durerile pot veni sub formă de arsuri în capul pieptului, deseori ele accentuându-se în prima partea a zilei sau seara înainte de culcare. Durerea abdominală poate ţine de la câteva minute, la câteva ore.

După fiecare masă, persoana care suferă de ulcer, chiar şi în primul stadiu al bolii, poate avea balonări, însoţite în unele cazuri de starea de greaţă. De asemenea, persoana nu are poftă de mâncare şi poate ajuge să scadă considerabil în greutate.

Senzaţia de vomă este un alt simptom pe care îl poate avea persoană care suferă de ulcer. În unele cazuri, specialiştii susţin că neplăcerea apare în special după ce persoana a mâncat.

Important de ştiut este că ulcerul se numără printre problemele de sănătate care pot fi uşor ţinute sub control, dar care poate şi trata cu ajutorul tratamentului medicamentos şi a unui regim alimentar stabilit de către medic. Cu toate acestea, ulcerul poate reapărea dacă persoana revine la obiceiurile alimentare şi nu numai pe care le avea înainte.

Mai multe