Vezi ce obiceiuri şi alimente îţi dau dureri de cap!

7 aprilie 2017   Ce te doare

Oboseala, alimentaţia săracă în nutrimenţi, o răceală, o criză biliară, sinuzita, stresul, dereglările hormonale - toate favorizează apariţia durerii de cap.

Indiferent de tipul de cefalee, aceasta poate fi localizată în mai multe zone, pe partea dreaptă sau pe cea stângă, la frunte, la ceafă. Durerile pot fi pulsatile, surde sau violente. Un lucru e cert: nu te mai lasă să te concentrezi pe treburile tale zilnice.

Uite care sunt greşelile frecvente pe care şi tu le faci!

Poziţia în care dormi

Dacă te numeri printre persoanele care obişnuiesc să doarmă pe burtă, aceasta poate fi o cauză a apariţiei migrenelor, deoarece gâtul stă răsucit o perioadă lungă, apăsând pe nervi, vase de sânge şi vertebrele cervicale. Şi perna joacă un rol important în calitatea somnului şi a stării tale de a doua zi.

Citeşte şi: Poziţia de somn poate influenţa sănătatea creierului

Consumul excesiv de cafea sau de ciocolată

Consumul de cafeină reprezintă de multe ori o enigmă. În timp ce pe unii îi ajută să scape de durerea de cap, la alţii consumul excesiv o favorizează. Această situaţie este comună şi în cazul consumului de ciocolată, care conţine şi ea cofeină. Încearcă să limitezi porţia până descoperi care este cantitatea ideală pentru buna funcţionare a organismului tău.

Statul la birou peste program

Orele petrecute pe scaun, în faţa computerului facilitează la finalul zilei de muncă dureri la nivelul muşchilor gâtului, umerilor şi cefei. Această tensiune musculară poate fi una din cauzele problemei tale. Încearcă să faci pauze mici şi dese în care să te ridici de pe scaun şi să faci câţiva paşi.

Sari peste mese şi nu te hidratezi corespunzător

Atunci când nu ai o alimentaţie echilibrată şi la ore fixe, zahărul din sânge scade, corpul eliberează hormoni care contracarează nivelul scăzut al glucozei, iar aceste modificări se pot resimţi în tot organismul. Încearcă să nu stai mai mult de 4-5 ore nemâncat şi mereu să ai câte o gustare sănătoasă între mese.

La primul semn de durere e bine să bei un pahar cu apă şi dacă nu cedează, atunci mănâncă ceva. Dacă nici aşa nu ai scăpat de durerea teribilă de cap, doar atunci poţi să apelezi la pastile.

Consumi adesea vin roşu şi brânză maturată

Aceste două alimente conţin tiramină, o substanţă formată prin descompunerea proteinelor pe măsura maturării alimentelor. Aceasta poate provoca dureri de cap prin dilatarea vaselor sangvine. Un alt motiv pentru care vinul roşu poate da dureri de cap este prezenţa polifenolilor, care pot influenţa metabolismul serotoninei din creier.

Citeşte şi: Vinurile medicinale ne menţin în formă

La ce plante trebuie să apelezi?

Chiar şi banala durere de cap poate fi combătută cu ajutorul plantelor. Iată cum!

Menta are foarte multe beneficii şi pentru această problemă nu ai nevoie decât de o linguriţă de frunze la o cană cu apă fiartă, acoperă şi lasă la infuzat 5 minute. Apoi bucură-te de acest mic răsfăţ.

Ceaiul de ciuboţica-cucului, renumit pentru tratarea migrenelor, se prepară la fel ca infuzia de mentă.

Gingko biloba vine în ajutorul tău şi îmbunătăţeşte circulaţia sangvină, permiţând oxigenarea creierului. Evită cu orice preţ să iei gingko biloba în acelaşi timp cu aspirina sau cu alte medicamente pentru dureri de cap, pentru a nu te expune riscului să apară reacţii adverse.

Muşeţelul este cel mai bun calmant şi eliberează tensiunea cauzată de stres.O cană de infuzie de plantă scade intensitatea durerii.

Mai multe