Tratament nou pentru ciuperca piciorului

12 august 2013   Ce te doare

Cum funcţionează?

Datorită tehnologiei avansate, laserul încălzeşte unghia şi patul unghial până la un punct la care sporii fungului sunt distruşi, în timp ce temperatura atinge punctul critic, într-o maniera eficientă, confortabilă, dar mai ales sigură. În plus, terapia cu laser nu are efecte secundare, cum sunt cele asociate cu terapia medicamentoasă şi nu afectează unghiile şi ţesuturile din jurul lor.

De câte şedinţe este nevoie?

Durata unei şedinţe este de aproximatic 15-20 de minute pentru toate cele 10 degete de la picioare. În majoritatea cazurilor, ciuperca este eliminată după cel mult trei şedinţe.

“Unghiile picioarelor sunt cel mai frecvent afectate de onicomicoza, crescând aproximativ 1 mm pe luna. Aşadar, pentru a putea elimină unghia bolnavă şi a obţine o unghie sănătoasă complet nouă avem nevoie de răbdare. Patul unghial măsoară 8 mm asta echivalând cu 8 luni de aşteptare”, a mai adăugat dr. Iftimie.

De asemenea, pentru a evită reinfectarea este foarte importantă fierberea sau dezinfectarea ciorapilor şi aruncarea incaltamintei, deoarece sporii ramaşi în ţesături şi materiale favorizează recidivarea ciupercii.

Cum apare onicomicoza?

Sportivii în general dezvoltă astfel de afecţiuni întrucât pantofii de alergat umezi sau picioarele care transpiră uşor reprezintă un mediu propice pentru dezvoltarea ciupercii. Riscul de infectare este cu atât mai mare cu cat există anumite zone vătămate ale unghiilor, cum este cazul persoanelor care suferă de psoriasis şi diabet.

Pe măsură ce fungul pătrunde tot mai adânc în unghie, acesta cauzează depigmentarea, îngroşarea şi fărâmiţarea acesteia. Unghia poate deveni albă, neagră, galbenă sau verzuie şi se poate chiar desprinde de deget. Chiar şi zonele înconjurătoare se pot inflama şi deveni dureroase, făcând că mersul pe jos să devină dificil.

„Din păcate opţiunile clasice de tratament sunt puţin numeroase şi includ creme topice antifungice ce nu pot penetra unghia în mod adecvat pentru a îndepărtă complet ciuperca (fungul), antifungice orale ce pot dauna ficatului sau îndepărtarea permanentă a unghiei, o opţiune deloc plăcută şi inestetică”, explică Andreea Iftimie, medic estetician, clinică fUNGHIA.

Mai multe