Ţânţarii transmit virusul West Nile

31 august 2010   Ce te doare

Până acum, două persoane infestate au decedat. De remarcat că acestea aveau 75 şi 79 de ani şi sufereau şi de alte boli. Potrivit ministrului Cseke, alte două cazuri de infestare cu virusul West Nile sunt în evaluare.

Boala nu se transmite de la om la om

Meningita West Nile este o boală infecţioasă care se transmite la om prin intermediul ţânţarilor şi poate avea efecte grave în cazul persoanelor predispuse la îmbolnăviri. De remarcat că la unii oameni această boală poate trece neobservată, iar cei infectaţi nu rămân cu sechele.

Cum te protejezi de infecţie

Specialiştii recomandă populaţiei să evite expunerea la tânţari purtând îmbrăcăminte cu mâneci lungi şi pantaloni lungi sau aplicând substanţe chimice care pot îndepărta ţânţarii. Totodată, oamenii sunt sfătuiţi să monteze plase contra ţânţarilor la geamuri şi uşi sau să folosească substanţe specifice pentru îndepărtarea insectelor şi să înlăture recipientele cu apă stătută. De asemenea, prezentarea de urgenţă la medic la apariţia simptomelor (febră, dureri intense de cap, vărsături, dureri abdominale sau musculare şi articulare) este obligatorie.

Şi alte ţări se confruntă cu această problemă

Virusul West Nile, transmis de ţânţari, a fost identificat în vara acestui an şi în Grecia, unde a provocat zeci de decese. În Rusia, cel puţin cinci persoane au murit în urma infectării cu virusul West Nile în regiunea Volgograd, unde au fost înregistrate 116 cazuri de îmbolnăvire, au anunţat, în 24 august, serviciile sanitare locale, citate de AFP.

Mai multe