Ştii care sunt cauzele ficatului gras?

15 decembrie 2017   Ce te doare

Una dintre afecţiunile extrem de silenţioase, ce dă semnale mullt prea târziu în unele cazuri, atunci când deja apar acumulări mari de grăsime în ficat, fenomen manifestat prin inflamarea hepatică sau chiar apariţia cirozei. Din păcate steatohepatita non alcoolica sau ficatul gras apare la pacientii care consumă alcool chiar şi în cantităţi mici sau chiar deloc. Riscul de a dezvolta această afecţiune este mai crescut dacă ai un exces corporal sau eşti insulinodependent. Şi valorile mari ale colesterolului rău LDL, sau al trigliceridelor te expune acestui risc, motiv pentru care este recomandat să încerci pe cât posibil să duci o viaţă cât mai sănătoasă şi activă.

Alcoolul, cel mai mare duşman

Chiar dacă unele persoane sunt rezistente la alcool, şi asta datorită prezeţei în organism a enzimei alcool dehidrogenezei care accelerează procesul de metabolizare a alcoolului, există şi o categorie de oameni ce sunt mult mai sensibili.

Aşa se explică cum anumite persoane ce consumă zilnic alcool nu sunt afectaţi de această afecţiune şi o parte care consumă doar ocazional sau chiar deloc se confruntă cu diagnosticul de ficat gras.

O dată depistat cu această afecţiune este indicat renunţarea la orice formă de alcool şi adoptarea unui stil de viaţă cât mai activ şi sănătos.

Mai ales acum după perioada de post, zilele de sărbătoare ne expun la excese atât alimentare cât şi alcoolice, echilibrul şi moderaţia sunt cheia pentru a te menţine sănătos.

Află cât de sănătoasă este anghinarea AICI

Spirulina, tratament naturist de folos

O algă unică în lume, plină de nutrimenţi ce îţi oferă reale beneficii pentru sănătatea organismului tău.

Apreciată mai ales pentru capacitatea ei de a detoxifia organismul, curăţând colonul şi stimulând funcţiile hepatice. Ajută la regenerarea ficatului, cea mai mare rezervă de sânge din organism.

Astfel că în cazul în care ai fost depistat cu afecţiuni hepatice, spirulina reprezintă o cale sănătoasă şi naturistă de a te vindeca.

Ceaiul de anghinare stimulează funcţiile ficatului

Fără a mai avea nevoie de nici o prezentare, anghinarea are rolul încă din cele mai vechi timpuri de a-ţi menţine ficatul sănătos.

În plus, are rolul de a stimula şi activa funcţiile creierului, ale ficatului, detoxifiind întreg organismul şi întărind sistemul imunitar.

Nu te abţine de la a face mişcare oriunde ai fi, ai grijă la alimentaţia ta în fiecare zi şi nu sări niciodată peste orele de somn.

Mergi periodic la medic pentru a-ţi monitoriza starea de sănătate şi bucură-te de o viaţă sănătoasă din plin.

Mai multe