Semnele timpurii ale problemelor prostatei

23 februarie 2018   Ce te doare

Potrivit Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, simptomele cancerului de prostată sunt diferite pentru fiecare om, astfel încât nu trebuie să excluzi niciodată posibilitatea ca unele dintre aceste simptome să fie cauzate de alte boli. Deci, un motiv în plus să mergi regulat la medic şi să fii cu analizele la zi. În cazul bărbaţilor care au trecut mai ales de vârsta de 50 de ani, este vital să se supună examenelor medicale pentru a afla eventuale probleme în corpul lor. Astfel cu cât vei depista mai din timp dereglările ce pot apărea la nivelul prostatei cu atât mai mari vor fi şansele să te vindeci.

Ce este prostata?

O structură fibromusculară care înconjoară baza vezicii urinare, făcând parte din aparatul reproducător masculin. Problemele ce pot apărea la nivelul ei pot fi împărţite în 3 categorii, prima fiind cea mai minoră şi anume inflamarea glandei, care netratată va conduce la hipertrofia prostatei de tip benign, iar de aici la stadiul final şi anume la cancerul de prostată nu este decât un pas foarte scurt uneori când nu se intervine la timp.

Află ce legătură există între viaţa sexuală şi prostată AICI

Simpromele problemelor de la nivelul prostatei

Cele mai multe simptome se manifestă la nivelul zonei pelviene, iar prostatita ( inflamarea prostatei) poate fi responsabila pentru apariţia febrei, a urinării dificile şi dureroase. În momentul în care prostata se umflă foarte tare urinarea va deveni imposibilă.

De asemenea este posibil ca să te confrunţi cu oricare dintre următoarele simptome, care odată semnalate ar trebui să te trimită la medic şi anume:

- urinarea fecventă în special în timpul serii

- diminuarea fluxului de urină şi schimbarea culorii ei

- senzaţie de arsură în timpul urinării

- apariţia senzaţiei de durere sau amorţeală la nivelul şoldurilor, coapsei, picioarelor şi / sau spatelui inferior

- probleme cu ejacularea

- disfuncţiile erectile sau chiar prezenţa sângelui în urină, fenomen cunosc sub denumirea de hematurie, dar şi prezenţa sângelui în spermă ( hematospermie)

Cum se preîntâmpină aceste probleme?

Primul pas este o dietă echilibrată şi corectă pentru apreîntâmpina astfel apariţia oxidării şi a inflamaţiilor cronice ale prostatei. Ceea ce înseamnă că este necesar să limitezi pe cât posibil consumul de carne roşie, să excluzi cu desăvârşire prăjeala, dulciurile şi făina albă.

Consumă cât mai multe alimente ce conţin licopen şi anume roşii, pastă de tomate, fructe şi legume colorte în roşu şi portocaliu.

Adaugă în alimentaţia ta ceaiul verde şi soia vegetală. Nu uita să faci mişcare constant şi să te odihneşti suficient.

Mai multe