Sănătatea are reguli clare. Iată care sunt acestea

11 ianuarie 2018   Ce te doare

Cea mai bună modalitate de a înţelege cum funcţionează organismul uman este asemănarea acestuia cu o maşină.

Pentru a te deplasa cu maşina ai nevoie de combustibil, la fel şi organismul uman pentru a putea să se bucure de sănătatea optimă are nevoie de alimentaţie, motiv pentru care este necesar să ţii cont de câteva reguli simple dar cu efecte maxime.

1.Ai nevoie de mese fixe şi nutritive

Nu sări niciodată peste micul dejun şi renunţă la produsele de tip fast food în favoarea meniului nutritiv. Nu te axa pe cantitate, optează întotdeauna pentru calitate. Ţine cont de faptul că ai nevoie de 3 mese şi două gustări.

Ca şi gustare alege în prima parte a zilei fructe şi în a doua legume.

Masa de seară ar fi indicat să nu treacă de ora 19, şi imediat după masă alege să faci puţină mişcare, fie că alegi să mergi pe jos 20-30 de minute, fie că după 30 de minute de la terminarea mesei mergi pe ringul de dans.

Află cum influenţează alcoolul sănătatea organismului tău AICI

2. Nu combina carbohidraţii

Proteinele fie ele de origine animală, fie de origine vegetală nu trebuie consumate la aceiaşi masă.

Dacă ai ales să consumi carne de pui, peşte, curcan nu le combina cu ouă, lapte sau brânzeturi. Această greşeala va favoriza surplusul de kilograme şi încetinirea metabolismului, slăbindu-l astfel în faţa bolilor. Cel mai indicat ar fi o salată.

Optează întotdeauna pentru legumele verzi, acestea îţi vor aduce un aport semnificativ de fibre, vitamine, antioxidanţi de cea mai bună calitate şi în acelaşi timp cea mai mică porţie de zaharuri.

În cazul fructelor, cele mai indicate ar fi cele de pădure, şi acestea fiind recomandate tot datorită antioxidanţilor conţinuţi.

Nu combina fructele cu iaurtul, aceste două categorii au timpi diferiţi de digerare şi îţi pot perturba atât tranzitul intestinal cât şi procesul de digerare.

3. Evită pe cât posibil viciile

Consumul constant de alimente nesănătoase, alcool favorizează depunerea ţesutului adipos în special în zona cavităţii toracice.

Dacă imediat după masă serveşti ceva dulce sau consumi alcool, ficatul, care metabolizează atât grăsimea cât şi alcoolul va alege să asimileze şi să descompună alcoolul mai întâi şi astfel grăsimea consumată se va transforma în ţesut adipos.

Această situaţie repetându-se constant favorizează instalarea diagnosticului de steatoză hepatică cunoscută şi sub denumirea de ficat gras.

Astfel te poţi confrunta cu afecţiuni precum obezitate, diabet, boli cardiovasculare.

Nu uita să te hidratezi, să faci mişcare zilnic, ar fi ideal, şi să te odihneşti corespunzător. În timpul somnului organismul se reface mult mai bine.

Mai multe