Poziţia corectă pe scaun la birou

11 februarie 2016   Ce te doare

Postura incorectă a spatelui pe scaun la birou este însă principala cauză a durerilor de spate şi de gât.

Iată, aşadar, câteva aspecte de care e bine să ţii cont în ceea ce priveşte poziţia spatelui pe scaun!

Poziţia corectă pe scaun la birou - cum obţii postura corectă a spatelui

În primul rând, atunci când te aşezi pe scaun îndreaptă-ţi spatele şi sprijină coatele pe mânerele scaunului, iar palmele pe birou. Este cotul îndoit la 90 grade? Dacă nu, ajustează înălţimea scaunului. Este important ca antebraţele să stea comode şi drepte atunci când tastezi, nu ridicate.

Pentru a păstra o poziţie corectă pe scaun şi a evita durerile de spate, fundul trebuie să fie lipit de spătar, iar partea inferioară a spatelui să fie arcuită, cel mai bine cu ajutorul unui suport special sau a unei pernuţe dacă scaunul nu are această formă. Cei mai mulţi dintre noi punem o presiune foarte mare pe coloana aşezând fundul pe centru scaunului şi lăsându-ne pe spate, lucru total neindicat.

De asemenea, genunchii trebuie îndoiţi la 90 grade, ţinând toată suprafaţa tălpilor pe podea. Dacă nu, înseamnă că înălţimea la care este fixat scaunul este incorectă.

Ai grijă ca umerii să nu fie încordaţi şi ridicaţi, ci relaxaţi, pentru a nu forţa coloana sau gâtul şi pentru a menţine spatele drept.

Nu în ultimul rând, privirea trebuie să cadă pe centrul monitorului şi nu mai jos, altfel vei pune presiune pe gât şi coloană să stea într-o poziţie nefirească. Ajustează înalţimea monitorului dacă este cazul.

Este recomandat să te ridici de la birou la fiecare oră chiar şi pentru câteva minute, timp în care să te mişti. Studiile au demonstrat că statul pe scaun ne scurtează viaţa, însă aceste câteva mici schimbări ale poziţiei pe scaun la birou ne poate îmbunătăţi starea de sănătate.

Mai multe